چه زمانی وصیت نامه خودنوشت معتبر است⭐【سال1403】⚖️
در این مقاله در مورد این که چه زمانی وصیت نامه خودنوشت معتبر است؟ اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار میدهیم. همچنین اطلاعات دیگری مثل شرایط نوشتن و تنفیذ وصیت نامه خودنوشت و محروم الارث کردن فرزند در وصیت نامه را به شما ارائه خواهیم داد. معمولاً بسیاری از افراد قبل از فوت خود وصیت نامه ای به صورت دست نویس تنظیم می کنند و وارثین موظفند که به وصیتنامه مرحوم احترام بگذارند. اما اگر که شرایط نوشتن وصیت نامه توسط موصی (وصیت کننده) رعایت نشود، وصیت نامه جنبه قانونی خود را از دست می دهد. بنابراین ممکن است بعضی از وارثین از عمل به آن سر باز زنند.
وصیت نامه خودنوشت چیست؟
پیش از آن که به سوال وصیت نامه خودنوشت چیست؟ جواب دهیم نیاز است که مواردی را به شما توضیح دهیم. قانون گذاران این امکان را به به فرد داده اند تا قبل از مرگ و در زمان زندگی وصیت نامه ای به صورت دست نویس و خودنوشت تهیه کند. به همین دلیل فرد می تواند در مورد اموال و دارایی ها، شرایط فرزندان و خیلی از موارد دیگر بعد از مرگ خود برای وارثین تعیین تکلیف کند.
در بیشتر موارد پس از این که شخص فوت می کند و اموال و دارایی هایی از او به جای می ماند وارثین او بر سر ارث و املاک و نحوه تقسیم کردن دارایی های به جای مانده از متوفی به اختلاف می خورند. همچنین معمولاً وارثین اطلاعاتی در مورد عهد، قرض و وام و مسائل شرعی متوفی ندارند. به خاطر عدم اطلاع از این موارد قادر نیستند که قرض و دیون متوفی را پرداخت کنند. مناسب ترین روش برای جلوگیری از ایجاد چنین مشکلاتی این است که هر شخصی قبل از مرگ خود یک وصیت نامه تنظیم کند. در این وصیت نامه باید در مورد تمام املاک، دارایی ها و مسائل شرعی به خوبی توضیح داد.
وصیت نامه انواع مختلفی دارد. کاربردی ترین و بهترین انواع وصیت نامه که افراد مختلف می توانند آن را برای خود تنظیم کنند وصیت نامه خودنوشت است. توجه کنید که فردی که وصیت نامه می نویسد حتماً باید باسواد باشد. وصیت نامه خودنوشت یک سند کاملاً معمولی است و به دست خط وصیت کننده باید نوشته شود. مفاد وصیت نامه می تواند شامل انجام امور و احکام شرعی، تعیین تکلیف اموال و دارایی ها و … باشد. بعد از این که مفاد وصیت نامه نوشته شد لازم است که زمان و تاریخ کاملاً دقیق درج و سپس تنفیذ شود.