نکات حقوقی

اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی⭐ 【سال1403】⚖️

ما قصد داریم در این مقاله اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی را به شما عزیزان بیان کنیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کرده و مشکلات خود را برطرف نمایید. در 18 سالگی، دختر شما در سال های پایانی نوجوانی خواهد بود، اما یک بزرگسال در نظر گرفته می شود. او هنوز هم از نظر واقعی، عاطفی و مالی به شما وابسته است اما سعی می کند مسئولیت پذیر باشد. دختران اختیارات قانونی مشخصی بعد از 18 سالگی دارند که باید رعایت شود. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

سن قانونی چیست؟

سن قانونی آغاز مرحله بزرگسالی محسوب می شود که توسط قانون به رسمیت در هر کشوری شناخته شده یا به عموم مردم اعلام شده است. سن قانونی زمانی است که افراد به رشد کامل جسمی و روانی خود می رسند، کنترل قانونی اعمال و تصمیمات خود را در کمال عقل و منطق به عهده می گیرند و در نتیجه به کنترل و مسئولیت های قانونی والدین یا قیم خود بر آن ها پایان می دهند.

اکثر کشورها سن قانونی را 18 یا 17 سال و 12 ماه در نظر می گیرند و زمانی که 6570 روز از تولد فرد می گذرد، 18 سال تکمیل می شود. در بسیاری از کشورها، جوانان زیر سن قانونی می توانند شغل پیدا کنند و بسته به صلاحیت، این امر ممکن است از طریق اقداماتی مانند ازدواج، دستیابی به خودکفایی اقتصادی، اخذ مدرک یا شرکت در نوعی خدمت سربازی رخ دهد. در ایالات متحده، همه ایالت ها نوعی معافیت برای افراد زیر سن قانونی در نظر گرفته و اجرا می کنند.

پس از رسیدن به سن 18 سالگی، دختران می توانند کنترل امور خود مانند زندگی در خانه مستقل، گرفتن پاسپورت، انجام درمان های زیبایی، گذراندن دوره های مختلف، کار و مسافرت را خودشان انجام داده و بر عهده بگیرند و با توجه به اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی، تنها چیزی که نیاز به اذن پدر یا جد پدری دارد ازدواج است.

سن قانونی چیست؟

اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی

دختران پس از رسیدن به سن قانونی یعنی 18 سالگی اختیارات قانونی بر عهده دارند که در ادامه مقاله به بررسی آن ها خواهیم پرداخت:

  • دختران پس از رسیدن به سن 18 سالگی می توانند از خانواده جدا شده و زندگی مستقلی داشته باشند و به همین دلیل خانواده نمی تواند جلوی آن ها را بگیرد یا شکایتی علیه آن ها انجام دهد.
  • دختران مجرد بالای 18 سال می توانند بدون اجازه پدر خود پاسپورت بگیرند و کشور را ترک کنند. در مورد دختران زیر 18 سال صغیر و مجنون این قانون مقرر می دارد که ولی قانونی می تواند از خروج او جلوگیری کند و امور وی را بر عهده بگیرد.
  • برخی از والدین به دلایل مختلف ادامه تحصیل در دانشگاه را برای دخترانشان مطلوب نمی دانند. با این حال اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی به دختران این تضمین را می دهد که بدون اجازه پدر می توانند در دانشگاه تحصیل کنند و آینده خود را بسازند.
  • پس از رسیدن به سن 18 سالگی، دختر در تمام فعالیت های روزانه خود دارای استقلال بوده و در نتیجه نیازی به اجازه پدر و مادرش ندارد.
  • اگر پدر یا جد پدری بدون دلیل منطقی و عقلانی از دادن اجازه به دختر خود خودداری کنند، در این شرایط سخت دختر می تواند از دادگاه اجازه بگیرد و زندگی خود را پیش ببرد.
  • در صورتی که دسترسی به پدر و جد پدری ممکن نباشد و اگر دختر نیاز به ازدواج داشته باشد، می تواند بدون اذن پدر یا جد پدری ازدواج کند و وارد زندگی مشترک شود.
  • دختری که بعد از 18 سالگی مجرد می ماند، می تواند هر کاری که می خواهد در برنامه روزانه خود انجام دهد. در این صورت کارهایی مانند جراحی های صورت و بینی و عمل های زیبایی را می توان بدون اجازه پدر انجام داد.

رشد عاطفی دختران در 18 سالگی

دختران در 18 سالگی که سن حساسی برای آن ها است، رشد عاطفی خاصی در آن ها ایجاد می شود که عبارتند از:

  • فعالیت های قبلی که در گذشته از آن لذت می بردند، جذابیت خود را از دست داده اند و همچنین آن ها دوست دارند به دستاوردهای خود نگاه کنند.
  • دختران در 18 سالگی با دوستان خود صمیمیت بیشتری احساس می کنند و آن ها به دنبال شناخت بزرگترین دستاورد ها هستند.
  • از نظر عاطفی، دختران با دارا بودن اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی مستقل تر است، اما این بدان معنا نیست که او دیگر به کمک شما احتیاج ندارد زیرا والدین در هر شرایط و سنی می توانند فرزندان خود را راهنمایی و کمک کنند.
  • آن ها روابط جدی‌ تر و گاهی عاشقانه‌ تر و همچنین حس قوی‌ تری از هویت جنسی را تجربه خواهند کرد.
  • آن ها در 18 سالگی انتظار دارند تا دیگران طوری با آن ها رفتار کنند که گویی آن ها کاملا بالغ هستند و به دنیای بزرگسالی وارد شده اند.

رشد شناختی دختران در 18 سالگی

دختران همچنین در سن 18 سالگی به رشد شناختی می رسند که به شرح زیر است:

  • احساسات در حال تغییر، آن ها را به نگرانی بیشتر در مورد مزایای بزرگسالی سوق می دهد، مانند این که چگونه می توانند از خود محافظت کنند، کجا زندگی خواهند کرد یا می خواهند چه تصمیمی درباره زندگی خود بگیرند، به عبارت دیگر آن ها تردید را تجربه می کنند.
  • دختران در 18 سالگی حس هویت قوی تری دارند که می تواند تجارب آن ها را بیشتر از قبل نشان دهد.
  • آن ها ممکن است در این سن اشتیاق و علاقه بیشتری به آداب و رسوم خانوادگی و فرهنگی بروز دهند که مؤید نقش مهم آن ها در خانواده است.
  • از نظر شناختی، اگر کودک شما قبلاً با ترس و نگرانی همراه بود، از نظر شناختی، گام‌ های بزرگ‌ تری در جهت درک دنیای اطراف بر می‌ دارند.
  • آن ها ممکن است کمی مغرورانه عمل کرده و بر خلاف ویژگی های عقلانی و اخلاقی که دارند، معتقدند دیدگاه های خود درست است، حتی اگر می دانند دیگران نظر خاص خود را دارند.
  • آن ها با توجه به اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی بیشتر نگران دیگران هستند و مشاهده می شود که برخی از سوالات آن ها در مورد مشکلات دوستان خود است.

نکات تربیتی برای والدین

والدین برای تکمیل روند تربیتی خود باید نکات زیر را رعایت کنند:

  • اگر آن ها را تشویق و حمایت کنید نه تنها در مورد نگرانی های خود، بلکه در مورد آرزوها و آرمان های زندگی آینده خود با شما صحبت می کنند و به جای قضاوت در مورد آن ها، بهتر است تا با آن ها صحبت کنید و درک خود را بالا ببرید.
  • به نوجوانان خود اجازه دهید تا بداند که در کنارش هستید، بدون قضاوت گوش دهید و به یاد داشته باشید که قضاوت شما باعث می شود اعتماد وی را نسبت به شما از دست بدهد و به غیر از شما پناه ببرد.
  • باید بدانید که مهم نیست نوجوان شما چند سال دارد، تمجید و تشویق شما عاقلانه ترین و بهترین جایزه برای آن ها محسوب می شود.
  • هنگامی که او در مشکلات بزرگسالی غرق می شود، این شما هستید که می توانید بیش از هر چیز و هر کس دیگری به او پناهگاهی امن و محکم بدهید.
  • زمان می برد تا نوجوانان یاد بگیرید مانند یک بزرگسال مسئول رفتار خود باشند و با عواقب اعمال خود کنار بیایند که توصیه می شود در این شرایط باید فرزندان خود را یاری کنید.

قوانین مهم 18 سالگی

18 سالگی نیز قوانین خاص خود را دارد از جمله:

  • خانواده شما باید منعکس کننده ارزش های اصلی، ساختار و اقتدار اخلاقی شما باشد و این ها قوانینی هستند که همیشه باید به درستی و کامل اجرا شوند.
  • مهمترین بخش وضع قوانین با نوجوانان و همچنین با در نظر گرفتن اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی، موضوع مهمی است که آن قوانین را مشخص خواهد کرد و باید رعایت شود.
  • همه چیز باید به وضوح توضیح داده شود و هر دو شما یعنی والدین و نوجوانان باید در مورد آن توافق کنند که مهم ترین آن عادی سازی مکالمات در مورد احساسات در زندگی خانوادگی می باشد.
  • به یاد داشته باشید که خودتان باید این قوانین را رعایت کنید، در غیر این صورت رعایت قوانین نیز برای نوجوان مهم نمی باشد.
  • هنگام وضع قوانین حتما از فرزندتان بپرسید و به نیازهای او نیز به طور جدی توجه کنید.

قوانین مهم 18 سالگی

کلام آخر

کودکان تا زمان بلوغ تحت مراقبت والدین خود هستند و نمی توانند خودشان تصمیم بگیرند که با چه کسی زندگی کنند و قانون اختیارات قانونی برای آن ها در این سن در نظر نگرفته است. اما از لحظه ای که به بلوغ می رسند و از نظر قانونی، تصمیم و اختیار در مورد این که با چه کسی می خواهند زندگی کنند و چه تصمیمی در آینده بگیرند با شخص خودشان خواهد بود و می توانند آزادانه در مورد آینده و زندگی خود تصمیم گرفته و هدفمند تر زندگی کنند.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت وکیل تو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی درباره اختیارات قانونی دختر بعد از 18 سالگی آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده است باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

3.3/5 - (3 امتیاز)

رقیه فتاحی

سلام رقیه فتاحی هستم، فارغ التحصیل مهندسی کامپیوتر. از سال 1398 تولید محتوا و نویسندگی تحت وب را شروع کردم و در حال حاضر نویسنده مسائل حقوقی تحت وب هستم. هدف من تولید محتوای یونیک و موثر برای سایت وکیل تو است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

3 + 20 =

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا