مجله حقوقی

مجازات بارداری از رابطه نامشروع ⚡【سال1403】⚖️

روابط زناشویی و روابطی که بین زن و مرد وجود دارد، باید در قالب چارچوبی باشند. از این رو، زیر پا گذاشتن این چارچوب عواقب زیانباری برای افراد به همراه خواهد داشت. به طور کلی، ما نیز به عنوان شهروندانی که در کشوری اسلامی و با قوانین اسلامی زندگی می کنیم، باید این قوانین را پذیرفته و رعایت کنیم. یکی از چارچوب هایی که در کشور ما وجود دارد، موضوع محرمیت زوج ها برای برقراری رابطه جنسی است. در این مقاله قصد داریم به بررسی مجازات بارداری از رابطه نامشروع بپردازیم.

رابطه نامشروع و زنا چه تفاوتی با هم دارند؟

رابطه دوستی و معاشرت بین زن و مرد نامحرم از نظر شرع و قانون یک رابطه نامشروع است. زیرا همانطور که بارها گفتیم؛ این رابطه خارج از چارچوب قانونی مورد تائید دین برای روابط بین زن و مرد است. زمانی که این دوستی به رابطه جنسی بین طرفین ختم شود، در این صورت است جرم دیگری به نام زنا به وقوع پیوسته است.

مشکل جدی و اساسی هنگامی رخ می‌دهد که زن از طریق برقراری این رابطه نامشروع باردار شود و مرد مسئولیت جنین را نپذیرد. همچنین اگر ادعای زن درباره رابطه جنسی را به طور کامل رد کند، در این صورت است مشکلات زن باردار دو چندان خواهد شد.

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که مجازات بارداری از رابطه نامشروع چیست؟ در صورت وقوع این موضوع، زن باردار باید چه کند؟ در این حالت زن می‌تواند با مراجعه به دادگاه از مرد برای عدم پذیرش مسئولیت جنین شکایت نماید. از این رو، دادگاه برای مرد احضاریه‌ ارسال می‌کند و او را به دادگاه فرا می خواند. سؤال مهمی که در اینجا ایجاد می‌شود این است که بعد از این چه اتفاقی رخ می‌دهد؟

آیا دادگاه زن و مرد را مجبور به ازدواج خواهد کرد؟

یک شایعه در میان عموم مردم این است که در صورت وقوع زنا و رخ دادن بارداری نامشروع، دادگاه زن و مرد را مجبور به ازدواج با یکدیگر می‌کند. اما این تصور اشتباه است و مبنای قانونی برای آن ندارد. با این حال در برخی مواقع و با توجه به شرایط پرونده موجود و همچنین بررسی وضعیت طرفین، قاضی به آنها پیشنهاد می‌ دهد که به ازدواج با یکدیگر فکر کنند.

با این توضیحات، حکم بارداری نامشروع ازدواج اجباری نیست. ولی با این حال، برقراری رابطه‌ جنسی بدون ازدواج و محرمیت زن و مرد، از مصدایق زنا است. در نتیجه زمانی که زن به دادگاه می ‌رود و بارداری خودش را از مرد اعلام می‌ کند، در واقع به زنا اعتراف کرده است. بر اساس همین اعترافی که از طرف زن صورت گرفته است، او به صد ضربه شلاق محکوم خواهد شد.

البته برای اجرای حکم، شرایط بارداری زن را نیز در نظر می گیرند. از این رو، اجرای حکم صد ضربه شلاق را به بعد از زایمان وی محول می کنند. همچنین بر اساس قانون در صورتی‌ که این نگرانی وجود داشته باشد که با اجرای مجازات حد، مادر از بین برود، مجازات بارداری از رابطه نامشروع انجام نخواهد شد.

آیا دادگاه زن و مرد را مجبور به ازدواج خواهد کرد؟

حکم و مجازات بارداری از رابطه نامشروع

در جوامع اسلامی، برای برقراری ارتباط بین زن و مرد قوانینی تعیین شده است. به واسطه همین چارچوب ها است که روابط زناشویی شکل می گردد و تعریف می شود. از این رو، زن و مرد برای شروع زندگی مشترک و برای این که صاحب فرزند شوند، باید به صورت شرعی و قانونی بین آن ها عقد نکاح جاری گردد.

اگر  زن و مردی بدون محرمیت و جاری شدن صیغه نکاح با یکدیگر رابطه جنسی برقرار کنند، این رابطه زنا است. به همین دلیل است که اگر این رابطه جنسی منجر به بارداری شوند، بسیاری از بانوان برای سقط جنین اقدام می کنند. جالب است بدانید که بیشتر سقط جنین هایی که کشورهای شرقی رخ می دهد، به علت بارداری از رابطه نامشروع است.

در واقع ارتباط نامشروع از جرائمی است که زیر مجموعه جرائم ضد اخلاق عمومی و ضد عفت قرار دارد. حقوقدانان آن را با جرم منافی عفت نیز می شناسند. به نظر شما حکم بارداری از راه نامشروع چیست؟ با توجه به حساسیت و اهمیت این موضوع، در این مقاله می خواهیم به بررسی موضوع مجازات بارداری از رابطه نامشروع به طور کامل بپردازیم.

مجازات بارداری از رابطه نامشروع چیست؟

برقراری رابطه جنسی خارج چارچوب و قوانین اسلام، جرم به حساب می آید. بنابراین، رابطه نامشروع نیز جرمی است که طیف گسترده ای از جرائم مربوط به جرائم خارج از عرف و شرع را شامل می شود. براساس دیدگاه قوانین جمهوری اسلامی، رابطه های نامشروع به طور کلی به دو دسته زنا و روابط دون زنا تقسیم بندی می شود. هر کدام از این دو بخش باتوجه به نحوه وقوع جرم و مواردی از این قبیل، مشمول مجازات های متفاوتی هستند. حد و مرز این مجازات ها توسط دادگاه تعیین می گردد.

نکته مهمی که باید به آن توجه کنید این است که روابط نامشروع زنا در دسته جرایم تعزیری قرار می گیرند. در واقع جرائم تعزیری به این معناست که در صورت وجود برخی جهات، قابل تبدیل یا اعمال تخفیفاتی در آن هستند. ولی روابط نامشروعی که در دادگاه به عنوان زنا به اثبات برسند، برای زن متاهل بدون شرایط احصان صد ضربه شلاق حدی است. همچنین در صورت وجود شرایط احصان، حکم دادگاه برای زن اعدام خواهد بود.

مجازات بارداری از رابطه نامشروع چیست؟

مجازات بارداری از رابطه نامشروع و مجازات سقط جنین

معمولا بارداری ‌نامشروع و سقط جنین با هم همراه هستند. در اکثر موارد سقط جنین پس از انجام رابطه جنسی نامشروع و بارداری ناخواسته‌ افراد به وقوع می پیوندد. به خصوص در کشور ما که به علت وجود قوانین اسلامی، دنیا آمدن فرزند از طریق رابطه‌ نامشروع بسیار مورد مزمت قرار گرفته است. حتی برای بچه متولد شده، شناسنامه صادر نخواهد شد.

نکته جالب است این که مجازات سقط جنین ناشی از بارداری نامشروع و زنا با سقط جنین ناشی از بارداری مشروع تفاوتی ندارد. به عبارتی دیگر، هر دو دارای کیفر و مجازات شبیه به هم هستند. باتوجه به ماده‌ 306 قانون مجازات اسلامی، جنایات عمدی بر جنین موجب قصاص نیست و مرتکب علاوه بر پرداخت دیه به مجازات‌ مشخص شده در مواد 716 تا 721 کتاب چهارم این قانون نیز محکوم خواهد شد.

به طور کلی، تبصره‌ ماده 306 قانون مجازات اسلامی، یک حالت را بیان می‌کند. این تبصره بیان می کند که قصاص ثابت است و آن در مواردی است که فرزند زنده متولد شده باشد و جنایت قبل از متولد شدن موجب نقص عضو یا مرگ جنین بعد از متولد شدن گردد. نکته قابل توجه در اینجا این است که حتما باید قصد مرتکب مبنی بر زنده متولد شدن جنین و فوت او بعد از تولد ثابت شود. به عبارت بهتر، یعنی حتی اگر مرتکب بخواهد جنین در همان حالت جنینی بمیرد و در این صورت جنایتی به او وارد نماید، قصاص نمی‌شود.

حکم مردی رابطه نامشروع برقرار کرده چیست؟

ابتدا و قبل از هر موضوعی، باید رابطه نامشروع در دادگاه مورد بررسی قرار گیرد و اثبات شود. اگر رابطه نامشروع در دادگاه با کمک مدارک و شواهد اثبات شود، طبق قانون مجازات اسلامی برای طرفین پرونده، چه زن و چه مرد مجازات تعیین می شود. ولی اگر شواهد و مدارک برای اثبات رساندن برقراری رابطه نامشروع کافی نباشد یا به عبارتی دیگر، رابطه نامشروع در دادگاه اثبات نشود، حکم بارداری از مردی که از طریق برقراری رابطه نامشروع زنی را باردار کرده است و مجازات بارداری از رابطه نامشروع چیست؟

زنا از راه های شهادت شاهدین و اعتراف هر یک از طرفین رابطه اثبات می شود. اگر شاهدی مبنی بر اثبات حکم مردی که از طریق برقراری رابطه جنسی نامشروع زنی را حامله کرده وجود نداشته باشد، زن می تواند با شهادت و اعتراف خود به انجام رابطه جنسی با مرد، وقوع جرم را اثبات نماید. بنابراین در این صورت است که زن به دلیل اعتراف خود به انجام جرم، به مجازات حد محکوم خواهد شد.

همچنین در این شرایط، قاضی با استفاده از ادله های لازم و علم خود می تواند مرد را نیز به مجازات رابطه نامشروع محکوم نماید. از طرفی دیگر، قوانینی هم مبنی بر حقوق قانونی پدر و فرزند و مسئولیت های قانونی آن ها نسبت به یکدیگر وجود دارد که پس از اثبات جرم پدر نمی تواند از مسئولیت های قانونی خود نسبت به فرزند اجتناب کند.

حق و حقوق فرزند متولد شده از رابطه نامشروع

به طور کلی، حقوق فرزند از رابطه نامشروع به جز مسائل ارث، تفاوت چندانی با فرزندان حاصل از رابطه مشروع ندارد. در واقع قانون برای هر دوی این فرزندان، چه مشروع و چه نامشروع، حق و حقوقی را تعیین کرده است. در واقع میراث باقی مانده از والدین بین دیگر ورثه مشروع تقسیم خواهد شد.

از سوی دیگر، براساس قانون هیچ تفاوتی برای مسئولیت قانونی که والدین نسبت به فرزندان خود دارند، در برابر فرزند نامشروع و فرزند مشروع وجود ندارد. بدین صورت که براساس قانون، اگر ولایت پدر و مادر نسبت به فرزند نامشروع خود در دادگاه به اثبات برسد، طبق قانون پدر فرزند وظیفه دارد نسبت به تهیه شناسنامه برای او اقدام نماید. در نتیجه ولایت و نفقه فرزند بر عهده پدر خواهد بود که طبق قانون باید آن را پرداخت کند.

قوانین موجود، برای مواقعی که پدر از تولد فرزند نامشروع خود اطلاعی نداشته باشد، نیز صدق است. یعنی اگر نسبت پدر و فرزندی آن ها ثابت شود، با وجود عدم آگاهی پدر از تولد فرزند خود، باعث رفع مسئولیت های قانونی تربیت و نگهداری فرزند نخواهد شد. از این رو، پدر و مادر باید تمام مسئولیت های قانونی خود را در قبال فرزند نامشروع خود بپذیرد.

"</p

پیامد سقط جنین حاصل از بارداری نامشروع

بسیاری از زوجین یا مادرها به دلیل پیامدهایی که ممکن است مجازات بارداری از رابطه نامشروع و فرزند حاصل از این رابطه برای آن ها داشته باشد، به سقط جنین روی می آورند. از آنجایی که این موضوع نیز در کشورهای اسلامی جرم تلقی می شود، به افزایش آمار سقط جنین توسط جوانان دامن می زند.

  • در قانون مجازات اسلامی، مجازاتی برای سقط جنین در نظر گرفته شده است و در ماده 622 قانون مجازات اسلامی آمده است. اگر فردی عالما و عامدا به واسطه ضرب یا اذیت و آزار زن باردار باعث سقط جنین شود، علاوه بر پرداخت دیه یا قصاص بر حسب مورد به حبس از یک سال تا سه سال محکوم خواهد شد.
  • از طرفی دیگر، در ماده 123 قانون مجازات اسلامی نیز آمده اس که اگر فردی با استفاده از ادویه یا موادی از این قبیل، موجب سقط جنین زن شود، به شش ماه تا یک سال حبس محکوم می‌شود. اگر عالما و عامدا زن باردار را دلالت به استفاده از ادویه یا موارد دیگری نماید که جنین او سقط شود، به حبس از سه ماه تا شش ماه محکوم می شود. حکم پرداخت دیه مطابق مقررات مربوط نیز صورت خواهد پذیرفت.
  • علاوه بر ماده های قانونی که کمی قبل توضیح دادیم، در صورتی که طبیب، ماما یا داروساز اقدام به انجام طبابت برخلاف قانون کشور در امر سقط جنین کند یا نسبت به فروش اقلام و داروهای سقط جنین اقدام نماید، مورد پیگیری قضایی قرار می گیرد. همچنین این فرد به دو تا پنج سال حبس محکوم خواهد شد.

کلام آخر

سعی ما در این مقاله از سایت وکیل تو بر این بود که در خصوص عواقب برقراری رابطه جنسی نامشروع و همچنین مجازات بارداری از رابطه نامشروع و موضوعات مهم دیگر بپردازیم. همچنین اگر سوالی در این زمینه دارید، می توانید با هر کدام از بهترین وکیل ایران که در این مقاله معرفی کردیم، کمک بگیرید.

از این که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید، از شما بسیار ممنونیم. اگر پیشنهاد یا انتقادی در این رابطه دارید، می توانید با وکلای ما در میان بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

رقیه فتاحی

سلام رقیه فتاحی هستم، فارغ التحصیل مهندسی کامپیوتر. از سال 1398 تولید محتوا و نویسندگی تحت وب را شروع کردم و در حال حاضر نویسنده مسائل حقوقی تحت وب هستم. هدف من تولید محتوای یونیک و موثر برای سایت وکیل تو است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا