مجله حقوقی

مجازات سیلی زدن و کبودی صورت⭐【سال1403】⚖️

در این مقاله قصد داریم که در مورد مجازات سیلی زدن و کبودی صورت با شما صحبت کنیم. همچنین تصمیم داریم که اطلاعات دقیقی درباره این جرم در اختیار شما قرار دهیم تا به وسیله آن بتوانید با این عمل مجرمانه به خوبی برخورد کنید. چگونگی برخورد با سیلی زدن در مراجع قانونی، سبب شده است تا اشخاص تمایلی به پیجویی این مورد نداشته باشند. در واقع بسیاری از افراد تصور می‌ کنند که این جرم در دادگاه قابل پیگیری نیست. این مساله به این دلیل است که آن‌ ها این جرم را از جرایم کم‌ اهمیت تصور می‌ کنند. اما باید گفت که سیلی زدن و کبودی صورت شامل دیه و مجازات می‌ شود.

شکایت بابت سیلی زدن و کبودی صورت

خیلی از افراد نمی‌ دانند که سیلی زدن هم جرم است. با این وجود خوب است بدانید که اگر که کسی، شخص دیگری را به هر صورتی مورد اصابت سیلی قرار دهد و به آن شخص صدمه وارد کند، مجرم است. چرا که بر اساس قانون مجازات اسلامی، چنین اشخاصی مجرم محسوب می‌ شوند و باید مجازات شوند. پس با توجه به این موضوع اگر که هر کسی به صورت شما یا نزدیکانتان سیلی بزند شما قادر خواهید بود که این مورد را به مراجع قضایی گزارش دهید. در خیلی از موارد این عمل، باعث محکومیت مجرم می شود. و در برخی از موارد مجرم باید دیه، حبس و یا حتی شلاق را تحمل کند. البته باید صحت و سقم این موضوع به طور کامل در دادگاه ثابت شود.

در حقیقت جمع کثیری از مردم این اشتباه غلط را دارند که این عمل مجرمانه در مراجع قضایی قابلیت پیجویی را ندارد. البته این مشکل به این خاطر است که معمولاً عموم مردم این گونه جرایم را کم اهمیت و فاقد اعتبار می‌ دانند. گفتنی است که بهتر است چنین مواردی در کلانتری‌ ها و مراجع قضایی مطرح شود تا پیگیری های لازمه انجام شود.

اگر که شخصی برای شکایت از سیلی زدن و کبودی به کلانتری برود، اما شدت سیلی زدن و آثار کبودی کم باشد، معمولاً دو طرف دعوا را به صلح و سازش دعوت می‌ کنند. اما اگر که فرد مجرم با خشونت بسیار این عمل مجرمانه را انجام و حتی اعمال خشونت آمیز دیگری را بر روی فرد مضروب تحمیل کرده باشد، مراجع قانونی و دادگاه به خوبی به این امر رسیدگی می‌ کنند و پیگیر شکایت فرد مضروب می‌ شوند.

نحوه شکایت از مجرم

در این قسمت از مقاله قصد داریم که نحوه شکایت از کسی که سیلی زده و باعث ایجاد کبودی صورت شده را برای شما بیان کنیم. پس از این که این اتفاق افتاد لازم است که با نیروی انتظامی تماس گرفته شود تا نیروی انتظامی در محل حادثه حاضر شوند. نیروی انتظامی با حضور در محل گزارشی تنظیم می‌ کند. البته شخص مضروب هم می‌ تواند به کلانتری مراجعه و از آن ها درخواست کند که به او را به پزشکی قانونی معرفی کنند.

وقتی که شخص به پزشکی قانون مراجعه می‌ کند آثار کبودی و جراحات به طور کامل بررسی می‌ شود. پس از معاینه دقیق، گزارش تهیه شده به مراجع قانونی صادر می‌ شود. اگر که جرم در مکان عمومی صورت گرفته و چند شاهد وجود داشته باشد، می‌ توان که از شاهدین خواست که برای شهادت در مراجع قانونی حاضر شوند. البته نام و مشخصات دقیق این شاهدین باید به صورت کامل درج شود تا بتوان آن ها را برای شهادت احضار کرد.

پس از این که مدارک و ادله کافی را جمع کردید، لازم است که به مراجع قانونی مراجعه و یک شکایت‌ نامه به عنوان ضرب و جرح تنظیم کنید. در این شکایت‌ نامه باید شرح واقعه را کاملاً بنویسید و این عمل را به خوبی اثبات کنید. مدارکی که حرف شما را اثبات می‌ کند، شامل گزارش نیروی انتظامی و پزشکی قانونی همچنین شهادت شهود می‌ باشد. ب بعد از شکواییه، شکایت شما به دادسرا فرستاده می‌ شود.

به این نکته توجه کنید که اگر که شما ادله کافی برای اثبات سیلی زدن ندارید، قادر خواهید بود که به سوگند اکتفا کنید. با استفاده از سوگند از طرف شما جرم ثابت می‌ شود و شخص مجرم، باید مبلغ دیه را به شما بپردازد.

مجازات سیلی زدن و کبودی صورت

همان طور که گفته شد سیلی زدن و کبودی صورت جرم محسوب می‌ شود. بابت مجازات سیلی زدن و کبودی صورت لازم است که نشانه های ضرب و جرح توسط مراکز مربوطه مانند پزشکی قانونی، ثبت شود. سپس با گزارش نظر کارشناس، قاضی پرونده مجازات را مشخص می‌ کند.

کارشناسان در ابتدا تغییر رنگ پوست را بررسی می‌ کنند. اگر که با سیلی زدن رنگ پوست تیره و سیاه شده باشد بیشترین مقدار دیه برای ضارب تعیین می‌ شود. در وهله دوم کبودی پوست و در آخر قرمز شدن پوست مواردی است که ضارب باید بابت آن ها دیه پرداخت کند.

قانون گذاران بر اساس ماده 704 قانون مجازات اسلامی مقدار مشخص دیه سیلی زدن و کبودی را تعیین کرده‌ اند. در ذیل این قسمت دیه صدماتی که باعث کبودی و تغییر رنگ پوست می‌ شوند را برای شما بیان می‌ کنیم.

اگر که سیلی زدن موجب سیاه شدن پوست شود دیه آن شش هزارم دیه کامل است. اگر که سیلی زدن موجب کبود شدن صورت شود دیه آن سه هزارم دیه کامل است و اگر که سیلی زدن موجب سرخ شدن صورت شود دیه آن یک و نیم هزارم دیه کامل است.

در بعضی از موارد ممکن است برخی از اشخاص پس از سیلی خوردن به جز تغییر رنگ پوست، تورم نیز داشته باشند. در این موارد شخص ضارب باید به غیر از پرداخت دیه، ارش (هزینه برای جبران خسارت) هم پرداخت کند. با توجه به این مورد سیلی زدن به صورت و کبودی که با تورم همراه باشد علاوه بر دیه، ارش هم به آن تعلق می‌ گیرد.

قانون گذاران ما این موضوع را نیز مطرح کردند که اگر رنگ پوست کمرنگ و یا محو شد، هیچ گونه تاثیری در میزان و مبلغ دیه نخواهد داشت. در واقع قاضی بر اساس شواهد و گواهی پزشک قانونی حکم می‌ کند.

مجازات سیلی زدن و کبودی صورت

روش‌های اثبات ضرب و جرح

برای مجازات سیلی زدن و کبودی صورت لازم است که جرم شخص اثبات شود. در ذیل این متن روش‌ های اثبات آن را برای شما بیان می‌ کنیم.
اولین راه برای اثبات جرم ضارب، اعتراف خود فرد خاطی است. این به معنی این است مجرم در محضر دادگاه یک مرتبه به انجام این کار اعتراف کرده باشد. در حقیقت با اعتراف مجرم می‌ توان حکم و مجازات لازم را برای فرد خاطی صادر کرد چرا که اعتراف خود فرد بر علیه خودش نافذ است.

راه دوم اثبات جرم سیلی زدن و کبودی صورت شهادت می‌ باشد. می‌ توان گفت که از بهترین راه‌ ها و ادله برای اثبات این جرم و حتی جرم‌ های دیگر شهادت می‌ باشد. برای استناد به شهادت شاهدین برای اثبات سیلی زدن و کبودی صورت لازم است که دو مرد عادل در محضر دادگاه شاهد شوند. این دو نفر باید به قاضی دادگاه اعتراف کنند که جرم را از نزدیک مشاهده و شاهد این ماجرا بوده اند.

سوگند و قسامه سومین راه برای اثبات جرم و مجازات سیلی زدن و کبودی صورت است. قسامه به معنی سوگند یاد کردن خویشاوندان فرد مضروب است. قسامه در مواقعی طرح می‌ شود که هیچ ادله دیگری بابت اثبات سیلی زدن و کبودی صورت در پرونده وجود نداشته باشد. در واقع این آخرین راه برای اثبات این امر است.

البته در قسامه معمولا مدارکی برای اثبات پرونده وجود دارد اما این مدارک کافی نیستند. در این موارد قاضی دادگاه برای اینکه گمان قوی‌ تری داشته باشد از قسامه استفاده می‌ کند.

آخرین راه اثبات و مجازات سیلی زدن و کبودی صورت علم قاضی است. این یعنی این که قاضی بر اساس قرائن و شواهد موجود و مدارکی که در دسترس است، علم پیدا می‌ کند که متهم مجرم است و باید مجازات شود.

مدارک اثبات بابت سیلی زدن و کبودی صورت

یکی از مهم ترین مدرک‌ هایی که سیلی زدن و کبودی صورت را اثبات می‌ کند، گواهی پزشکی قانونی می‌ باشد. بابت دریافت گواهی پزشک قانونی لازم است که به نزدیک‌ ترین کلانتری بروید. پس از مراجعه به کلانتری لازم است که از آن ها درخواست کنید که شما را به پزشکی قانونی بفرستند. بعد از آن باید که به پزشکی قانونی مراجعه کرده و گواهی های لازم را که در آن آثار ضرب و جرح به خوبی نگارش شده را دریافت و این گواهی را در شکواییه خود ارائه دهید.

یکی دیگر از مواردی که می‌ تواند مدرک مهمی برای مجازات فرد خاطی باشد استشهادیه شهود می‌ باشد. در واقع اگر که در زمان ارتکاب این عمل مجرمانه افرادی در صحنه جرم حاضر و لحظه ارتکاب جرم را ملاحظه کرده باشند، می‌ توان از شهادت این افراد استفاده کرد. برای این کار یک استشهادیه تنظیم و در این استشهادیه امضای شهود را ثبت می‌ کنید. توجه داشته باشید که لازم است شماره تلفن شاهدین را ثبت کنید تا در مواقع نیاز به دادگاه مراجعه و شهادت دهند.

ممکن است که شاهدین مایل به تنفیذ استشهادیه و یا مراجعه به دادگاه نباشند. در این صورت قادر خواهید بود که درخواست صدور قرار تحقیق محلی کنید. با درخواست این قرار، تحقیقات لازم توسط ضابطان قضایی از شاهدین این جرم به عمل می‌ آید و سپس نتیجه تحقیقات را در پرونده درج می‌ کنند.

لازم به ذکر است اگر که ادله و مدارک دیگری مانند تصاویر و فیلم‌ های دوربین مدار بسته و گوشی و یا حتی عکس از لحظه وقوع جرم دارید، باید آن را در پرونده درج کنید. البته قاضی نمی‌ تواند به فیلم و عکس استناد کند اما این کار می‌ تواند باعث افزایش علم قاضی شود.

مدارک اثبات بابت سیلی زدن و کبودی صورت

مجازات سیلی زدن و کبودی صورت همسر

مجازات سیلی زدن و کبودی صورت همسر با سیلی زدن به اشخاص دیگر فرق چندانی ندارد. در واقع هر شخصی که به صورت همسرش سیلی بزند، مجرم محسوب می‌ شود. پس اگر همسر این شخص بابت دادرسی به مراجع قضایی رجوع کند و جرم همسر خود را اثبات کند می‌ تواند همسرش را مجازات کند. مجازات این جرم بر اساس ماده 704 قانون مجازات اسلامی تعیین می‌ شود.

در واقع همان طور که گفته شد بر اساس مفاد این قانون اگر که همسر فرد مضروب باعث سیاهی کبودی و یا سرخی صورت همسرش شود باید دیه ای مطابق ضرب و جراحت ایجاد شده پرداخت کند.

به طور معمول کمتر اتفاق می‌ افتد که بانوان در طول زندگی خود بابت سیلی خوردن از همسرشان برای دادرسی به مراکز قانونی مراجعه کنند. این اتفاق معمولا هنگامی می‌ افتد که زن و مرد اختلافات بسیار زیادی با هم داشته باشند و به موجب این اختلافات درصدد جدایی باشند. در این هنگام ممکن است که زن بابت سیلی خوردن و کبودی واکنش نشان دهد و این امر را به مراجع قانونی اطلاع دهد. البته چه خوب است که همه بانوان از حقوق خود دفاع کنند تا با اتفاقاتی از این دست کمتر مواجه شوند.

پس همان گونه که عرض شد مجازات سیلی زدن و کبودی توسط همسر اگر که در مراکز قانونی اثبات شود با مجازات افراد دیگر فرقی ندارد. و همسر فرد مضروب با توجه به جرایم وارده و میزان آسیبی که به صورت مضروب وارد شده موظف به پرداخت دیه است و باید مجازات خود را بپذیرد.

مجازات سیلی زدن و کبودی صورت کودک

سیلی زدن به کودک یک عمل مجرمانه به حساب می‌ آید و فرد باید بابت سیلی زدن و کبودی صورت مجازات شود. اما باید گفت که مجازاتی که برای این عمل مجرمانه در نظر گرفته می‌ شود همانند بزرگسالان است. به عبارت دیگر اگر که کسی به صورت یک کودک سیلی بزند همان مجازاتی را متحمل می‌ شود که برای سیلی زدن به صورت بزرگسالان در نظر گرفته شده است.

در واقع اگر که یک شخص بزرگسال به هر دلیلی مانند عصبانیت به یک کودک که ممکن است کودک خود یا کودک دیگران باشد، سیلی بزند مجرم است. حال اگر که والدین کودک از مجرم شکایت کنند لازم است که ضارب دیه کودک را همانند دیه بزرگسالان پرداخت کند.

کلام آخر

در این مقاله به خوبی در مورد مجازات سیلی زدن و کبودی صورت صحبت کردیم. همچنین اطلاعات زیادی نظیر نحوه شکایت و مجازات این عمل، مدارک لازم برای اثبات و … را در اختیار شما قرار دادیم. امیدواریم که این مطالب بتواند برای شما مفید واقع شود. مجازات سیلی زدن و کبودی صورت بر اساس ماده 704 مجازات اسلامی انجام می‌ شود. برای اثبات و مجازات فرد خاطی لازم است که حتماً مدارکی داشته باشید تا قاضی دادگاه برای ضارب حکم تعیین کند. برای هر گونه انتقاد و پیشنهاد به سایت وکیل تو مراجعه کنید.

5/5 - (2 امتیاز)

زهرا سلگی

سلام من زهرا سلگی، دانشجوی ترم چهارم رشته حقوق هستم. بسیار علاقه مندم؛ مباحث حقوقی را که در حال یادگیری آن هستم، با شما عزیزان به اشتراک بگذارم تا به اطلاعات عمومی افراد در این زمینه کمک کرده باشم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا