مجازات جرم اخاذی با تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی💎【سال1403】⚖️
متاسفانه جرایمی مانند انتشار عکس و فیلم خصوصی از دیگران جزو جرایمی هستند که بسیار رواج پیدا کرده و سال هاست که در جامعه وجود دارد. هیچ تفاوتی ندارد که افراد از این کار چه هدفی دارند، اخاذی یا وادار کردن فرد به انجام کاری بر اساس قانون مجازات اسلامی و یا همان مواد 16 و 17 قانون جرایم رایانه ای جرم بزرگ محسوب می شود که مجازات های سنگینی را برای فرد در پی دارد. به همین خاطر در این مقاله قصد در رابطه با مجازات جرم اخاذی با تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی به گفتگو بپردازیم. تجربه نشان داده که متهم با انتشار عکس و فیلم های خصوصی و یا پخش کردن صدای دیگران اقدام به اخاذی نموده و فرد مقابل برای حفظ آبرو خواسته های غیر قانونی وی را عملی می کند. در ادامه با ما همراه باشید.
آیا تهدید به انتشار تصاویر خصوصی جرم است؟
در این زمینه سوالات زیادی مطرح است که آیا پخش کردن فیلم خصوصی افراد جرم محسوب می شود یا خیر؟ آیا در قانون چنین رفتارهایی دارای مجازات کیفری هستند؟ مجازات جرم اخاذی با تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی چیست؟ در ادامه باید بگوییم که انتشار کردن هرگونه عکس و فیلم از دیگران به طور قطع نمی تواند یک رفتار مجرمانه باشد. با توجه به اینکه در این نوع ارتکاب جرم آبرو و حیثیت افراد زیر سوال می رود، به همین خاطر قانون گذاران اقدام به تعیین مجازات برای این گونه از رفتارها گذاشته اند.
زمانی که قانون انتشار یافتن عکس و فیلم های خصوصی دیگران را یک رفتار مجرمانه نمی شناخت؛ در گذشته هرج و مرج های زیادی در جامعه ایجاد می گردید و بسیاری از سودجویان نیز با هدف سوء استفاده از مردم به انتشار محتویات شخصی و زندگی آن ها می پرداختند. با توجه به اینکه در قانون اسلامی ایران حفظ آبروی افراد از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است و جرایمی مانند پخش عکس های شخصی می تواند این حفظ آبرو را خدشه دار کند، در این صورت قانون نیز مجازات سنگینی را برای این گونه مرتکبین در نظر می گیرد.
حال باید بگوییم برخی از افراد جدا از منتشر کردن عکس و فیلم های خصوصی که خود یک جرم مستقل محسوب می شود، به تهدید و اخاذی نیز می پردازند. فرد می تواند با مراجعه به دادگاه ها و دادسراها و بازگو کردن جرایم شکایات، یک شکایات جدا از انتشار عکس نیز برای فرد به ثبت برساند. تجربه ثابت کرده که بسیاری از افراد برای اینکه عکس های خصوصی آن ها منتشر نشود و به گونه ای آبروی آن ها نرود، اقدام به یک سری از خواسته های غیر قانونی متهم می نمایند.
به همین خاطر می توانیم بگوییم که انتشار عکس و فیلم های خصوصی در قانون جرم محسوب می شود. البته این نیز دارای یک سری از شرایط است. گاهی اوقات افراد به تهدید شخصی می پردازند؛ اما هیچ گونه عکس و فیلم خصوصی در اختیار ندارند، بنابراین این تهدید شخصی که هیچ گونه مدارکی در دست نمی باشد، جرم محسوب نمی شود.
جرم اخاذی با تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی
در رابطه با مجازات جرم اخاذی با تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی باید بگوییم که اگر عکس و فیلم های خصوصی کسی بدون رضایت وی در سطح جامعه پخش شود و منجر به ایجاد دردسرهایی برای او گردد، در قانون چنین محتواهایی که باعث هتک حیثیت افراد شده است، مجازات محسوب می شود. مطایق ماده 16 قانون جرایم یارانه ای کسی که به وسیله سیستم های رایانه یا مخابراتی به انتشار دادن فیلم، صدا یا تصویر از دیگران بپردازد، به نحوی که باعث هتک حیثیت او گردد، به حبس از 91 روز تا 2 سال و یا جرایم نقدی از 5 تا 40 میلیون ریال یا هر دو مجازات از سوی دادگاه محکوم می گردد.
در تبصره آمده اگر که تغییر یا تحریف فیلم به صورت مستهجن باشد، مجرم حداکثر هر دو مجازات مقرر شده را دریافت می کند. در مورد دوم اگر شخصی مرتکب به هتک حرمت و حیثیت افرادی گردد و اقدام به انتشار عکس و فیلم و صداهای آن ها بدون رضایت و اجازه افراد کند و اگر این عکس و تصاویر منتشر شده جزو دسته های مستهجن باشند، حتی اگر با اجازه و رضایت شخص صاحب فیلم نیز منتشر گردد، جرم شناخته شده و به مجازات جزای نقدی محکوم می گردد. مطابق با نام ماده 17 قانون جرایم نقدی مجازات اخاذی و تهدید به پخش عکس نیز دو سال حبس و جزای نقدی را با خود دارد و در قانون مجازات اسلامی تهدید کردن دو ماه تا سه سال حبس و 74 ضربه شلاق را در نظر می گیرند.
نحوه شکایت برای پخش فیلم و عکس خصوصی
زمانی که متوجه انتشار یافتن عکس و فیلم خصوصی خود در فضای مجازی شدید، باید بدانید که مجازات جرم اخاذی با تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی بسیار سنگین بوده و اگر شخصی در این زمینه به تهدید کردن شما می پردازد، سریعاً باید به پلیس فتا اطلاع دهید تا فوراً شکایات شما در این زمینه تنظیم شده و مورد بررسی قرار بگیرد. معمولا نحوه شکایات از جرم انتشار پیدا کردن عکس و فیلم خصوصی با تنظیم شکواییه آغاز شده و سپس در دادسرا به ثبت می رسد.
زمانی که متن شکواییه در این رابطه نگارش گردد و در دفاتر خدمات الکتریک قضایی به ثبت برسد، پرونده به دادسرا در جهت تحقیقات مقدماتی ارسال می گردد. اگر دادسرا ادعا و شکایات شما را مبنی بر منتشر شدن عکس و فیلم خصوصی و تهدید شدن بپذیرد، پرونده جهت صدور حکم به دادگاه کیفری ۲ ارجاع داده می گردد. دادگاه تمامی شرایط قانونی جرم را مد نظر قرار داده و حکم فرد مجرم را صادر می کند و اگر با وجود مدارک و مستندات جدید که دال بر بی گناهی متهم باشد، ارائه گردد، حکم برائت او صادر می گردد.
به طور کلی پیشنهاد می کنیم که حتماً در چنین شرایطی بدون اینکه به تهدیدات فرد توجهی داشته باشید، به پلیس فتا مراجعه کرده و شکایت خود را ابلاغ کنید. در انجام این فرایند با بهترین وکیل پایه یک دادگستری مشورت کنید. وکیل در امور کیفری کمک می کند تا مراحل دادرسی شما به بهترین شکل ممکن انجام شود.
نحوه شرایط تحقق جرم انتشار تصاویر خصوصی
همان طور که در طول این مقاله دریافتیم، مجازات جرم اخاذی با تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی بسیار سنگین می باشد. حال برای تحقیق جرم چه شرایطی لازم است؟ برای اینکه این جرم قابل مجازات باشد، انتشار باید به وسیله سامانه های رایانه ای یا مخابراتی صورت پذیرد. بنابراین اگر عکس و فیلم های خصوصی شما به صورت فیزیکی در دسترس دیگران قرار گرفت، این مورد مشمول این ماده نخواهد بود. منظور ما از سامانه های مخابراتی؛ ایمیل، شبکه های اجتماعی و این گونه از مسائل است.
مورد دوم اینکه انتشار تصاویر اگر بدون رضایت فرد باشد، جرم بزرگی محسوب می شود در این صورت فردی که فیلم و عکس شما را انتشار می دهد، می تواند جرم دیگری را متهم گردد. از دیگر شرایط تحقق جرم انتشار این است که انتشار یافتن فیلم منجر به ضرر یا عرفاً موجب هتک حیثیت او گردد، بنابراین اگر این تصاویر به گونه ای هستند که آسیبی به حیثیت افراد وارد نمی کند، این جرم محقق نمی شود.
برای تحقق این جرم هیچ گونه نیازی نیست که فردی که فیلم را انتشار می دهد با انجام دادن آن به سود یا منافع خود دست پیدا کند یا به اقدام به اخاذی کند، تنها انتشار دادن این گونه فیلم ها که باعث هک حیثیت افراد می گردند برای تحقق این جرم کافی می باشد. انتشار دادن عکس و فیلم های خصوصی دیگران بدون رضایت یک جرم غیر قابل گذشت است و اگر شاکی خصوصی نیز در این رابطه گذشت کند، تنها مسبب تخفیف در مجازات مرتکب خواهد شد؛ اما از لحاظ جنبه عمومی او همچنان مجرم شناخته شده و در دادگاه به مجازات خود می رسد.
قانون تهدید به انتشار چت خصوصی
بسیاری از افراد این سوال را دارند که آیا انتشار یا تهدید به انتشار یافتن چت های خصوصی نیز همانند انتشار عکس و فیلم و جرم است؟ در این زمینه قانون هیچ تفاوتی قائل نمی شود؛ زیرا ملاک اصلی افشای این موارد همچون چت، اسکرین شات و امثال این ها است که به موجب آن باعث هتک حیثیت افراد شده است.
بنابراین اگر انتشار متن چت خصوصی ضرر مالی به فردی وارد کند و حیثیت او را خدشه دار کند، مطابق با ماده 745 قانون مجازات اسلامی مرتکب جرم شده و در دادگاه ها محکوم خواهد شد. به ویژه اگر که انتشار این متن های خصوصی زیان های مالی و حیثیتی برای فرد در پی داشته باشد. قانون مطابق با ماده 669 قانون مجازات اسلامی، شرایط آن مانند مجازات جرم اخاذی با تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی خواهد بود.
کلام آخر
از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت وکیل تو سعی بر این داشته تا شما را با مجازات جرم اخاذی با تهدید به انتشار عکس و فیلم خصوصی آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر پیشنهاد و انتقادی می توانید از طریق سایت با ما در ارتباط باشید.