صفر تا 100 طلاق توافقی⭐【سال1403】⚖️
نکات مهم در مورد طلاق توافقی از نظر سایت وکیل تو:
- زوجین در طلاق توافقی باید در مورد مسائل مختلفی نظیر: حضانت فرزندان ، نفقه، مهریه و تقسیم داراییها به توافق برسند.
- در طلاق توافقی، زوجین میتوانند، توافق کنند که اجرتالمثل به صورت یکجا پرداخت شود یا به صورت اقساط باشد.
- اگر زن و مرد در طلاق توافقی حق فرجامخواهی و تجدیدنظرخواهی را از خود ساقط کنند، میتوانند سریعتر از یکدیگر جدا شوند.
- زوجین در طلاق توافقی، میتوانند شرایط جدایی را خود تعیین کنند و نیازی به مراجعات مکرر به دادگاه را ندارند.
- هماهنگی و توافق بر سر مسائل مشترک در طلاق توافقی، استرس و فشار روحی ناشی از طلاق را کاهش میدهد.
در این مقاله صفر تا 100 طلاق توافقی را برای شما شرح می دهیم. همچنین در مورد مراحل انجام طلاق توافقی و دیگر مسائل مربوط به آن اطلاعات مفیدی در اختیار شما قرار می دهیم. طلاق توافقی، یکی از روش های حل و فصل مسائل خانوادگی است که در آن همسران به صورت مشترک و با رضایت هر دو طرف، تصمیم می گیرند از رابطه ازدواجی خود جدا شوند. در این روش، همسران با همکاری و توافق مشترک به تعیین شرایط و طرح برنامه ای می پردازند. طلاق توافقی ممکن است امری دشوار به نظر برسد، اما در برخی موارد می تواند راهکاری سازنده باشد که به دو فرد در پایان رابطه ازدواجی بیشترین استقلال و رضایت را می دهد.
طلاق توافقی چیست؟
در واقع طلاق توافقی به معنای جدایی دو همسر به صورت آرام و با توافق از طرف هر دو نفر است. در این نوع از طلاق، همسران قبل از تصمیم گیری درباره جدایی، با یکدیگر مذاکره می کنند و تمام مسائل مربوط به طلاق، از جمله تقسیم اموال، مراقبت از فرزندان و حقوق همسری، به صورت مشترک و با رعایت حقوق هر دو طرف، تعیین و تنظیم می شوند.
طلاق توافقی معمولاً در مواردی استفاده می شود که هر دو طرف به اتفاق درک کنند که ادامه زندگی مشترک آنها ممکن نیست و تصمیم به جدایی گرفته اند. به علاوه، معمولاً به دلیل تمایل به حفظ صلح و آرامش خانواده و همچنین جلوگیری از مشکلات و هزینه های قانونی بیشتر، زوجین تصمیم می گیرند از برخی از خواسته های خود بگذرند و از طریق مذاکره و توافق از هم جدا شوند.
به طور کلی، طلاق توافقی می تواند به همسران کمک کند تا کنترل خود را درباره شرایط طلاق بدست آورند. همچنین کمک می کند که تصمیماتی بگیرند که برای هر دو طرف منصفانه است. این نوع از طلاق می تواند به شرایط خشونت یا تنش های اضافی غلبه کند. در طلاق توافقی حقوق و نیازهای هر دو طرف در نظر گرفته می شود.
طلاق توافقی همچنین می تواند فرصتی برای طلاق با شان و احترام ارائه دهد. طلاق همیشه یک روند سخت و پر از استرس است و به ویژه وقتی که به دلایل قانونی و قضایی انجام می شود. فرایند طلاق معمولا طولانی و پر هزینه است. در حالی که با طلاق توافقی، همسران می توانند از قیود حقوقی کمتری برای طلاق خود استفاده کنند و از مسائل قضایی پیچیده، دوری کنند.
اولین مرحله طلاق توافقی
مراحل درخواست طلاق توافقی در مراحل ابتدایی به شرح زیر می باشد:
- تصمیم گیری: هر دو طرف باید تصمیم نهایی خود را در خصوص طلاق توافقی بگیرند. این مرحله شامل بررسی و تصمیم گیری در مورد مسائل مالی، تقسیم اموال و ترتیبات مربوط به مسئولیت نسبت به فرزندان است.
- مذاکره: طرفین همراه با وکیل خود به منظور بررسی و تسویه موارد مختلف مربوط به طلاق دور هم جمع می شوند و در مورد تقسیم اموال، مسائل مالی و ترتیبات مربوط به فرزندان مذاکره می کنند.
- تهیه قرارداد طلاق توافقی: پس از مذاکره و توافق بر سر موارد مختلف، قرارداد طلاق توافقی تهیه می شود. این قرارداد باید شامل تمام جزئیات باشد.
- امضاء قرارداد: هر دو طرف باید قرارداد طلاق توافقی را امضا کنند.
- ارائه قرارداد به مراکز مربوطه: قرارداد طلاق توافقی باید به دادگاه ارائه شود و به عنوان اسناد رسمی بررسی شود. دادگاه باید قرارداد را تایید کند تا اعتبار قانونی داشته باشد.
صفر تا 100 طلاق توافقی
طلاق توافقی به صورت قانونی، 8 مرحله دارد که ما آن را برای شما شرح می دهیم.
- مشاوره: قدم اول برای طلاق توافقی این است که زوجین باید به سامانه نوبت دهی طلاق مراجعه و اطلاعات خود را ثبت کنند. سپس باید به مراکز غربالگری و مشاوره خانواده بروند و پس از مشاوره، گواهی عدم انصراف از طلاق دریافت کنند.
- تقدیم دادخواست: برای طلاق توافقی، باید دادخواست طلاق به دفاتر خدمات الکترونیک قضایی ارائه شود. زن و مرد و یا وکیل آن ها باید با شناسنامه، کارت ملی و عقدنامه به یکی از این دفاتر مراجعه کرده و دادخواست خود را تقدیم کنند.
- مشخص شدن زمان دادرسی: بعد از ارائه دادخواست طلاق به صورت توافقی، شما باید منتظر مشخص شدن زمان حضور در دادگاه خانواده برای بررسی موضوع باشید.
- حاضر شدن در نشست دادگاه: قدم بعدی این است که زن و مرد و یا وکیل آن دو در جلسه دادگاه در زمان مشخص به همراه مدارک لازم حاضر شوند.
- مشاوره در دادگاه: زن و مرد پس از پرداخت هزینه مشاوره، به واحد مشاوره در دادگاه خانواده مراجعه می کنند.
- مشخص شدن باردار بودن یا باردار نبودن زن: برای اینکه گواهی عدم سازش از طرف دادگاه صادر شود، لازم است که حتماً مشخص شود که خانم باردار است و یا خیر.
- حاضر شدن دوباره در جلسه دادگاه: پس از این که مراحل پیشین توسط زن و مرد طی شد، دادگاه با توجه به مدارک موجود مثل نظر مشاور، رأی عدم سازش را صادر می کند.
- مراجعه به دفتر طلاق: بعد از این که رای عدم سازش از طرف دادگاه صادر شود زن و مرد 90 روز وقت دارند که با مدارک عدم سازش و دیگر مدارک خود به دفتر ثبت طلاق رفته و صیغه طلاق برای آن ها جاری شود.
در طلاق توافقی چه چیزهایی به زن می رسد؟
در طلاق توافقی، این موارد می توانند برای زن مطرح شوند:
- مهریه: اولین و مهم ترین چیزی است که در طلاق توافقی به زن تعلق می گیرد مهریه است. در صورتی که زن و مرد بر سر مهریه به توافق نرسند امکان ارائه مدرک عدم سازش در دادگاه وجود ندارد. در این صورت نمی توان طلاق توافقی گرفت.
- تعیین سهم زن از دارایی های مشترک: در طلاق توافقی، زوجین می توانند تعیین کنند که هر کدام چه میزان از دارایی های مشترک را دریافت خواهند کرد. این می تواند شامل املاک، اموال مشترک، پس انداز و سایر دارایی های مشترک باشد.
- تعیین مقدار اجرت المثل ازدواج: در طلاق توافقی، ممکن است زوجین تعیین کنند که چه مقداری اجرت المثل، باید در اختیار زن باشد. این مبلغ معمولاً بر اساس مواردی مثل مدت زمان زندگی زوجین مشخص می شود.
- حضانت برای فرزندان: در صورتی که زوجین دارای فرزند هستند، باید تعیین کنند که حضانت را چگونه تنظیم کنند. این شامل تعیین تقسیم زمان برای سرپرستی فرزندان و همچنین تعیین مسئولیت ها و نقش های هر زوج در قبال فرزندان می شود.
مدت زمان انجام طلاق توافقی
یکی از سوالات متداولی که می تواند برای زوجینی که قصد طلاق توافقی دارند، مطرح شود این است که چه مدت زمانی طول می کشد که طلاق توافقی انجام شود؟
همان طور که می دانید پس از این که زوجین تصمیم به طلاق توافقی گرفتند باید در مراکز مربوطه ثبت نام کنند. سپس در جلسات مشاوره های اجباری شرکت کنند. خب باید این را بدانید که 5 جلسه مشاوره برای زوجین در نظر گرفته می شود. همه این جلسات چیزی در حدود یک ماه و نیم یا همان 45 روز طول می کشند.
البته نکته مهم این است که تعداد جلسه ها و فاصله ای که بین این جلسات وجود دارد، بستگی به شرایط و خصوصیات زوجین دارد. اگر که مشاوران و کارشناسان طلاق توافقی تصمیم بگیرند که زن و مرد مدت زمان بیشتری در این جلسات شرکت کنند، مدت زمان مشاوره ها و به طبع مدت زمان انجام طلاق توافقی بیشتر می شود.
پس از این که گواهی عدم انصراف از طلاق از طرف مشاوره های طلاق و کارشناسان صادر شد، زن و مرد باید که درخواست خود را در مراکز مربوطه و سامانه ثنا ثبت کنند. سپس منتظر باشند که مراکز قضایی زمان و تاریخ دقیق مراجعه به دادگاه را برای آن ها از طریق سیستم پیامکی ارسال کنند.
بعد از این مراحل زوجین هر دو با در دست داشتن مدارک مربوطه در دادگاه حضور می یابند. در این مرحله دادگاه رای عدم سازش را صادر می کند. پس از آن زن و مرد به مدت سه ماه وقت دارند که به مراکز مربوطه برای انجام کار نهایی طلاق توافقی مراجعه کنند.
دلایل طولانی شدن طلاق توافقی
مواردی وجود دارد که باعث طولانی شدن روند طلاق توافقی می شود. برخی از این موارد را در این قسمت از مقاله بررسی می کنیم.
حق فرجام خواهی و تجدید نظر خواهی: یکی از حکم هایی که در قانون دادرسی و مدنی کشور، قابلیت تجدید نظر و فرجام خواهی را دارد، حکم طلاق است. اگر که زن و مرد در زمان انجام طلاق توافقی حق فرجام خواهی و تجدید نظر خواهی را از خود ساقط کنند، می توانند به سرعت از یکدیگر جدا شوند.
مراجعه نکردن به وکیل: با کمک گرفتن از یک وکیل کاربلد می توان مدت زمان انجام طلاق توافقی را کاهش داد. چرا که وکیل می تواند زمان جلسه های مشاوره بهزیستی را حذف کند.
وکالت طلاق دادن مرد به زن برای اقامه دعوا یا وکالت دادن به وکیل از طرف زن برای زوجین: در مواردی که زوجه از طرف زوج، وکیل می شود. یا این که زوج به وکیل از طرف خودش و همسرش وکالت می دهد. دادگاه به خاطر حساس بودن این مورد از دفتر خانه ای که سند وکالت در آن امضا شده است، استعلام می گیرد. با این کار از صحت و سقم این موضوع مطلع می شود. اما اگر که این وکالت در سند ازدواج درج شود، دادگاه استعلام نمی گیرد.
شروع کارهای قانونی طلاق در 5 روز آخر برج: دادگاه ها معمولاً در 5 روز آخر ماه پرونده های جدید را تحویل نمی گیرند. این به خاطر این است که معمولاً در 5 روز آخر هر ماه حجم کاری بالایی دارند.
باکره بودن: اگر که زن هنوز باکره باشد طبق نظر و درخواست دادگاه باید به پزشکی قانونی برود تا گواهی بکارت خود را دریافت کند. انجام این کار کمی زمانبر است و باعث می شود که روند رسیدگی به امور طلاق توافقی کمی طولانی تر شود.
مزایای طلاق توافقی
طلاق توافقی دارای یک سری مزایا است که برخی از آن ها را شرح می دهیم.
- صرفه جویی در زمان و هزینه: در طلاق توافقی، زوجین می توانند خودشان شرایط جداشدن را تعیین کنند. بدون این که نیاز داشته باشند مدت زمان طولانی به دادگاه مراجعه کنند. این موضوع معمولا باعث صرفه جویی در زمان و هزینه های قابل توجهی می شود.
- تسهیل در حفظ روابط: در طلاق توافقی، زوجین به طور همزمان و حداکثر هماهنگی برای مواردی مانند نحوه تقسیم مشاغل، دارایی ها، مسئولیت ها و نگهداری از فرزندان اقدام می کنند. این منجر به حفظ صلح و عدالت در طول فرایند طلاق شود.
- کاهش استرس و تنش: طلاق معمولا در فرآیند طلاق بسیار خسته کننده و تنش آور است. با طلاق توافقی زوجین برای برقراری هماهنگی و توافق بر سر موارد خاص با هم کنار می آیند. این موضوع می تواند استرس و فشار ذهنی زوجین را کاهش دهد.
ضرورت حضور در مشاوره های اجباری قبل از طلاق توافقی
قبل از اقدام به طلاق توافقی حتماً باید در مشاوره های اجباری قبل از طلاق توافقی، حضور داشت. حضور در این جلسه های مشاوره بسیار مهم است.
وقتی که زن و مرد در دادگاه خانواده حاضر شدند، هر دو طرف می توانند تمایل خود به جدا شدن را در مراکز مشاوره خانواده بیان کنند. اگر متقاضیان از جدا شدن صرف نظر نکنند، مرکز مشاوره خانواده با تعیین موارد توافق، به دادگاه، کمک می کند تصمیم نهایی را در مورد طلاق زن و مرد بگیرد.
باید گفت که امکان نبود هر یک از زن و مرد در مشاوره های طلاق توافقی وجود ندارد. پس حتماً باید زوجین، هر دو به همراه هم در مرکز مشاوره حاضر شوند. البته وکیل هم نمی تواند به جای زن و یا مرد در جلسه های مشاوره خانواده حضور داشته باشد.
مرد حتماً باید در جلسه های مشاوره خانواده برای طلاق توافقی حاضر شود و عدم حاضر شدن زوج در جلسات مشاوره اجباری تبعاتی خواهد داشت. اگر که زوج در این جلسات حضور نیابد به این معنی است که به طلاق توافقی رضایت ندارد. به همین دلیل دادگاه رای طلاق را صادر نمی کند.
نکته دیگری که باید به آن توجه داشت این است که حتی اگر مرد در جلسه های اجباری مشاوره طلاق حضور داشته باشد و حتی اگر از طرف مراکز مشاوره طلاق، رای طلاق توافقی صادر شده باشد، اما مرد در جلسه های دادگاه حضور نیابد و به جای خود وکیل هم نفرستد و یا توافق نامه های طلاق را بعد از مشاوره امضا نکند، از طرف دادگاه رای طلاق توافقی امضا نمی شود. بنابراین مرد حتماً باید در این مشاوره ها حضور داشته باشد و در جلسات دادگاه هم شرکت کند.
کلام آخر
در این مقاله از صفر تا 100 طلاق توافقی را برای شما شرح دادیم. همچنین اطلاعات خوب و کاملی در مورد طلاق توافقی در اختیار شما قرار دادیم. امیدواریم که این مطالب برای شما به عنوان یک راهنمای قابل اعتماد و با ارزش در فرایند طلاق توافقی بوده باشد و به کشف راه حل های مناسب در این مرحله زندگی کمک کند. هدف ما در این مقاله افزایش آگاهی شما از مفاهیم و مراحل مرتبط با طلاق توافقی بوده است. امیدواریم که توانسته باشیم به شما در اتخاذ تصمیمات بهتر و مناسبتر کمک کرده باشیم. برای هر گونه انتقاد و پیشنهاد به سایت وکیل تو مراجعه کنید.
در طلاق توافقی پرداخت مهریه به توافق زوجین بستگی دارد. زن میتواند تمام یا بخشی از مهریه خود را ببخشد یا به طور کامل آن را مطالبه کند.
اگر طلاق از نوع رجعی باشد تا پایان مدت عده مرد میتواند به زن رجوع کند. اما در صورت طلاق بائن رجوع ممکن نیست.
بله، پس از صدور حکم طلاق توافقی و پایان مدت عده در صورتی که طلاق نوع رجعی باشد، هر یک از طرفین میتوانند، دوباره ازدواج کنند.