مجله حقوقی

قانون و مجازات جدید شراب خوری❤️【سال1403】⚖️

ما قصد داریم در این مقاله اطلاعاتی در مورد قانون و مجازات جدید شراب خوری را به شما عزیزان ارائه دهیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده کرده و مشکلات خود را برطرف نمایید. مشروبات الکلی یا شراب نوشیدنی هایی هستند که مقدار زیادی اتانول دارند و اثرات آن در مقدار کم شامل سرخوشی، کاهش اضطراب و شادی بیش از حد و در دوزهای بالا شامل مسمومیت، بی حالی و بیهوشی می باشد و در قانون اسلامی مجازات سختی را به همراه دارد. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

شرب خمر چیست؟

شرب خمر از دو کلمه شرب به معنی نوشیدن و خمر به معنای مایع مست کننده به وجود آمده است. این عمل که به شراب خواری نیز معروف است، از نظر شرعی گناه و جرم محسوب می شود و مستحق مجازات است، به همین دلیل مجازات های خاصی در قانون پیش بینی شده و مورد بررسی قرار می گیرد.

مصرف مسکرات از قبیل خوردن، تزریق و کشیدن آن ها، اعم از کوچک یا بزرگ، جامد یا مایع، خالص یا مختلط، به نحوی که آن ها را از حالت مستی خارج نکند، موجب حد یا مجازات سختی است. در قانون مجازات اسلامی هر نوع مایع مسکر خمر شمرده شده و حداکثر مجازات را پیش بینی کرده است، بدین معناست که بین شراب انگور، خرما، کشمش، جو، گندم، ارزن و انواع دیگر شراب ها تفاوت وجود ندارد و طبق قانون، مجازات آن 80 ضربه شلاق است.

شرب همیشه مورد تایید قانونگذار است، اما تزریق و کشیدن مشروبات الکلی نیز مجازات دارد، بنابراین صرف نوشیدن و مصرف مسکرات، شرب خمر نیست. قانون برای کسانی که مشروبات الکلی تولید و در اختیار دیگران قرار می دهد نیز مجازات های مربوط به این جرایم را منطقی می داند و علاوه بر حدود شرع، زندان و جریمه نقدی نیز باید انجام دهند. شما عزیزان بهتر است تا اطلاعات خود را تکمیل کرده و قانون و مجازات جدید شراب خوری را بدانید تا کمتر دچار مشکل شوید.

شرب خمر چیست؟

قانون و مجازات جدید شراب خوری

مجازات شرب خمر برای افراد متفاوت خواهد بود که در ادامه مقاله به بررسی آن ها می پردازیم:

  • مجازات شرب خمر برای اولین بار: طبق قانون، اگر کسی بخواهد برای بار اول حکم نوشیدن مشروبات الکلی را تکرار کند، 80 ضربه شلاق حکمی است که قاضی می تواند آن را با تخفیف جزئی اعمال کرده و در نهایت عدالت اجرا کند. شما عزیزان بهتر است تا اطلاعاتی درباره قانون و مجازات جدید شراب خوری داشته باشید.
  • مجازات شرب خمر برای دومین بار: طبق ماده 246 قانون مجازات اسلامی، مصرف مسکر و هر گونه مسکرات برای بار دوم مجازات دارد. یعنی مرتکب به 80 ضربه شلاق شده و سوء پیشینه کیفری در ارتکاب شرب مشروبات الکلی حداکثر تا دو سال در سابقه کیفری فرد ثبت می شود و در سیستم قانون قضایی وجود دارد. البته قبل از صدور رای دادگاه می توان برای تخفیف مجازات یا برائت مرتکب از جرم اقدام و تلاش کرد.
  • مجازات شرب خمر برای سومین بار: بر اساس ماده 265 قانون مجازات اسلامی مجازات مصرف مشروبات الکلی و شرب خمر 80 ضربه شلاق بوده و در مجازات مصرف مشروبات الکلی در مرتبه اول و دوم و سوم تفاوتی وجود ندارد و در هر صورت فرد باید همان 80 ضربه شلاق تعیین شده را تحمل کند. اگر افراد غیر مسلمان تظاهر به نوشیدن مشروبات الکلی کنند به اعدام محکوم می شوند. اگر کافر آشکارا شراب بنوشد مجازات می شود و اگر در نهان بنوشد مجازاتی را در بر نمی گیرد.
  • مجازات شرب خمر برای چهارمین بار: اگر افراد سه مرتبه شرب خمر را مرتکب شود و هر بار حکم آن قطعی شود و شلاق بزند، مرتبه چهارم به اعدام محکوم خواهد شد. طبق ماده 136 قانون هر گاه کسی سه بار مرتکب یک نوع جرم شود و هر بار مجازات آن جرم شامل حال او شود، مجازات او در صورت تکرار و برای بار چهارم اعدام خواهد بود.

راه اثبات شرب خمر

شرب خمر به سه روش اثبات می شود که عبارتند از:

  • اقرار: روش و قدم اول اقرار است که در این صورت یعنی مصرف کننده ادعا می کند مشروبات الکلی مسکر مصرف کرده است. اقرار در صورتی معتبر است که نزد قاضی دادگاه باشد و اقرار در کلانتری یا نزد مأمور پلیس معتبر نیست و دلیل منطقی برای مجازات محسوب نمی شود.
  • شهادت: نوشیدن خمر را فقط می توان با شهادت دو مرد عادل اثبات کرد که باید شاهدان عادل، بالغ، حلال زاده و با ایمان باشند و در نهایت قاضی آن ها را تایید کند تا شهادت آن ها مورد قبول قرار بگیرد.
  • علم قاضی: علم قاضی یکی از دلایل اصلی و گام مهمی در اثبات جرم افراد است. علم قاضی اختصاص به جرم خاصی ندارد و این بدان معناست که قاضی باید بر اساس مدارک موجود بداند که شخص مسکر مصرف کرده است یا مصرفی نداشته و در نهایت بتواند حکمی برای محکوم کردن متهم ارائه بدهد.

شرایط تحقق جرم شرب خمر

برای تحقق جرم شرب خمر شرایطی وجود دارد که به شرح زیر است:

  • مجازات و حد نوشیدن مشروبات الکلی برای افراد زمانی مشکل ساز می شود که بالغ، عاقل، مستقل و آگاه به مسکرات باشند و در غیر این حالت افراد به حداکثر مجازات محکوم نمی شود. فردی که مشروبات الکلی مصرف می کند باید بالغ، مستقل و آگاه باشد و همچنین تصمیم و موضوع مصرف الکل را نادیده نگیرد، در غیر این حالت محدودیتی برای او وجود نخواهد داشت.
  • شرایط اثبات ارتکاب این جرم، لحظه ای است که مرتکب در حالت معافیت از مسئولیت نباشد، مانند حالت اضطرار و شرایطی مانند عدم اراده. زیرا این موارد از عوامل کاهش مسئولیت کیفری هستند و با این شرایط نمی توان مرتکب را مجرم محسوب کرد و مجازات مصرف مشروبات الکلی اجرا خواهد شد.

تاثیر توبه در مجازات شرب خمر

در مورد شرب خمر و مصرف مشروبات الکلی، مجرم تنها در صورت توبه می تواند تخفیف مجازات را دریافت کند. توبه از جرائم مستوجب مجازات محدود در صورتی که قبل از اثبات انجام شود، موجب تخفیف در مجازات افراد از سمت قاضی می شود. در صورتی که مصرف مشروبات الکلی با اقرار ثابت شود، در صورت توبه پس از ارتکاب جرم، دادگاه می تواند از رئیس قوه قضائیه بخشش مجرم را از دادگاه بخواهد.

در جرایم درجه شش، هفت و هشت، در صورتی که شخص توبه کند و به قاضی دادگاه ثابت کند که مرتکب پشیمان است، قاضی دادگاه ممکن است تا مقرراتی را برای تخفیف مجازات افراد در نظر بگیرد و در نهایت اجرا کند. اگر مجرمی مرتکب جرمی مکرر شود، یعنی پس از ارتکاب جرم و مجازات آن، دوباره همان جرم را مرتکب شود، نمی تواند درخواست توبه کند و دادگاه درخواست وی را رد خواهد کرد.

نکات مهم درباره مجازات شرب خمر

نکات مهمی در مورد مجازات شرب خمر وجود دارد که به شرح آن ها پرداخته ایم:

  • باید بدانید که علاوه بر مجازاتی که شرع برای شرب خمر و مصرف مشروبات الکلی تعیین کرده است، مشروبات الکلی در اماکن عمومی و جاده ها حبس از 2 تا 6 ماه دارد. شما عزیزان برای تکمیل اطلاعات خود باید قانون و مجازات جدید شراب خوری را بدانید تا کمتر دچار مشکل شوید.
  • ایجاد اماکن مصرف مشروبات الکلی و دعوت افراد به این مکان ها به حبس از سه ماه تا دو سال و 74 ضربه شلاق یا جزای نقدی از یک میلیون و پانصد هزار ریال تا 12 میلیون ریال یا هر دو محکوم خواهد شد. ایجاد اماکن مختلف برای شرب خمر از نظر شرعی گناه محسوب می شود و در دین اسلام قابل قبول نیست.
  • هر کس اقدام به ساخت، خرید، فروش، حمل، نگهداری یا در اختیار عموم بگذارد به حبس از 6 ماه تا یک سال و تا 74 ضربه شلاق و جزای نقدی تا پنج برابر ارزش متعارف شی محکوم خواهد شد. این حکم در دادگاه قرائت شده و در نهایت اجرا خواهد شد تا عدالت رعایت شود و افراد کمتر دچار گناه شوند.
  • واردات مشروبات الکلی به کشور از نظر قانون اسلامی قاچاق بوده و وارد کننده به حبس از 6 ماه تا 5 سال و تا 74 ضربه شلاق و همچنین به ده برابر ارزش متعارف کالاهای مذکور جزای نقدی برای وی در نظر گرفته می شود و قانون آن را عادلانه اجرا خواهد کرد.

نکات مهم درباره مجازات شرب خمر

کلام آخر

تمام اعمالی که ممکن است با مصرف الکل مرتبط باشد، جرم محسوب می شود و مجازات دارد. این جرایم به دو دسته محدود و جزایی تقسیم می شوند. مصرف مشروبات الکلی یک جرم محدود محسوب می شود، اما سایر اعمال مانند حمل، نگهداری، عرضه و فروش جرایم قابل مجازات هستند. جرم شرب خمر و مجازات شرب خمر به فقه اسلامی مرتبط است و جرم شرب خمر یک جرم محدود است. شرایط و کیفیات این جرم و مجازات آن در ابتدا گفته می شود و قانونگذار این جرم و مجازات آن را از نظر شرعی تطبیق می دهد تا حکم عادلانه صادر گردد.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت وکیل تو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد قانون و مجازات جدید شراب خوری آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

5/5 - (2 امتیاز)

رقیه فتاحی

سلام رقیه فتاحی هستم، فارغ التحصیل مهندسی کامپیوتر. از سال 1398 تولید محتوا و نویسندگی تحت وب را شروع کردم و در حال حاضر نویسنده مسائل حقوقی تحت وب هستم. هدف من تولید محتوای یونیک و موثر برای سایت وکیل تو است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا