مجله حقوقی

لیست دادگاه های کرج✅【سال1403】❤️

معرفی جامع لیست دادگاه کرج از دید سایت وکیل تو:

  • دادگاه انقلاب (آزادگان)
  • دادگاه خانواده  ( بلوار ملاصدرا)
  • دادگاه فردیس (جاده ملارد)
  • دادگاه قضایی حقوقی (بلوار ملاصدرا)
  • دادگاه عمومی (میدان آزادگان)

ما قصد داریم در این مقاله لیست دادگاه های کرج را به شما عزیزان معرفی کنیم تا در صورت نیاز و برای حل مشکلات خود به آن جا مراجعه نمایید. افراد برای حل مشکلات مختلف خود به دادگاه مراجعه می کنند که دادگاه های مختلفی با موضوع معینی برای رسیدگی به انواع محاکمات وجود دارد تا در امور کیفری، مدنی یا اداری طبق عدالت تشریفات لازم را انجام دهند. شما عزیزان بنا به مشکل خود به یکی از دادگاه ها مراجعه خواهید کرد. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.

دادگاه چیست؟

طبق ماده 61 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، اعمال قوه قضائیه توسط دادگاه است که باید طبق قوانین اسلامی کار خود را پیش ببرد و به تنظیم محاکمات، حفظ حقوق عمومی، گسترش و اجرای عدالت در بین مردم بپردازد تا در جامعه امنیت و عدالت برقرار باشد. اگر شخصی موضوع را در دادگاهی که صلاحیت رسیدگی به آن را ندارد مطرح کند و دادگاه مذکور متوجه این موضوع شود با رأی به مرجع صالح ارجاع می دهد تا مشکلات افراد به سرعت حل شود.

جالب است بدانید که با پیشرفت تکنولوژی و توسعه استفاده از اینترنت توسط مردم در سراسر دنیا، سیستم قضایی نیز با این تحولات و در جهت استفاده عموم از فناوری های نوین ارتباطی تکامل یافته است و در نهایت دادگاه آنلاین تاسیس شده است. دو نوع دادگاه آنلاین وجود دارد یعنی دادگاه هایی که هر دو طرف پرونده می توانند به صورت آنلاین در آن ها حضور داشته باشند دادگاه های الکترونیکی یا آنلاین نامیده می شوند، اما به صورت آنلاین برای عموم آزاد نخواهد بود.

دادگاه هایی که هر دو یا یک طرف در آن در دادگاه اعلام حضور می کنند با رضایت طرفین و قضاوت قاضی دادگاه به صورت آنلاین برگزار می شود و مردم نیز از طریق سامانه های اعلام شده موسوم به دادگاه عمومی آنلاین می توانند دادگاه را پیگیری کنند که به آن دادگاه آنلاین علنی گفته می شود. شما عزیزان برای حل مشکلات خود و رسیدگی به پرونده ها می توانید به یکی از دادگاه ها که جزو لیست دادگاه های کرج می باشد، مراجعه نمایید.

دادگاه چیست؟

فواید برگزاری دادگاه آنلاین

برگزاری دادگاه های آنلاین فواید بسیاری را همراه با خود دارند که به شرح زیر است:

  • برگزاری دادگاه عمومی آنلاین تحقق مواردی است که در قانون اساسی در خصوص شفافیت رویه و کنترل مردمی رسیدگی به دادرسی مورد تاکید قرار گرفته است.
  • اتباع ایرانی سایر کشورهای جهان با امکان برگزاری آنلاین دادگاه می توانند به صورت غیابی و بدون صرف هزینه زیاد در محاکمه خود حضور داشته باشند.
  • برگزاری جلسات عمومی در حضور مردم به صورت آنلاین، باعث افزایش اعتماد مردم به دستگاه قضایی می شود.
  • امکان حضور همگانی مردم از سراسر کشور در این محاکم یعنی دادگاه آنلاین باعث می شود که محاکمات بدون مشکل انجام شود.
  • برگزاری آنلاین دادگاه های عمومی با توجه به برنامه ریزی نکات پیشگیرانه و ارائه نکات آموزشی توسط قاضی شعبه در پیشگیری از وقوع جرم در جامعه تاثیرات بسیاری خواهد داشت.

لیست دادگاه های کرج

دادگاه انقلاب

دادگاه انقلاب

طبق ماده 297 قانون آیین دادرسی کیفری، دادگاه انقلاب دادگاهی است که برای رسیدگی به جرایم خاص ایجاد می شود. دادگاه انقلاب در کرج جزو لیست دادگاه های کرج محسوب می شود و همچنین بر اساس ماده 294 قانون آیین دادرسی کیفری مصوب سال 1392، دادگاه انقلاب یکی از انواع دادگاه های کیفری در ایران است. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به دادگاه انقلاب مراجعه نمایید.

مهارت و تخصص:

  • رسیدگی توهین به مقام بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران و مقام رهبری
  • رسیدگی کلیه جرائم مربوط به مواد مخدر، روان گردان و مشروبات الکلی
  • رسیدگی به شکایات عموم مردم

آدرس: کرج، آزادگان، خیابان برغان یکم، ساختمان دادگاه انقلاب

دادگاه خانواده

دادگاه خانواده

دادگاه خانواده با حضور رئیس یا معاون قاضی، قاضی و مشاور تشکیل می شود. علاوه بر این، قضات دادگاه خانواده برای کار در این دادگاه ها باید متاهل بوده و همچنین حداقل چهار سال سابقه کار قضایی داشته باشند که دادگاه خانواده جزو لیست دادگاه های کرج بوده و به مشکلات خانواده ها به صورت تخصصی رسیدگی خواهد کرد.

تخصص و مهارت:

  • رسیدگی به اختلافات زوجین
  • حل مشکلات خانواده ها
  • تعیین نفقه
  • تعیین حضانت کودکان

آدرس: کرج، بلوار ملاصدرا، روبرو پارک نبوت

دادگاه فردیس

دادگاه فردیس

دادگاه فر دیس در کرج محل طرح شکایات و اتهامات و رسیدگی به درخواست های شهروندان استان البرز طبق مقررات است. شما عزیزان باید بدانید که دادگاه فردیس یکی از مهم ترین دادگاه های کرج بوده و همچنین جزو لیست دادگاه های کرج می باشد.

تخصص و مهارت:

  • رسیدگی به شکایات عمومی
  • رسیدگی به شکایات حقوقی و قضایی
  • حل مشکلات عموم مردم
  • ایجاد صلح و امنیت

آدرس: کرج، جاده ملارد، اول خیابان اهری، مجتمع قضایی فردیس

دادگاه قضایی حقوقی

دادگاه قضایی حقوقی

دادگاه قضایی استان کرج جزو لیست دادگاه های کرج بوده و همچنین از نظر جغرافیایی نزدیک به دادگاه خانواده کرج واقع شده است. در این مجتمع قضایی به دعاوی و شکایات از قبیل تعدیل و افزایش اجاره بها و درخواست مابه التفاوت، تقسیم ارث در صورت بروز اختلاف ملکی و میزان حق الوکاله رسیدگی می شود و در نهایت تحت نظارت قرار می گیرند.

تخصص و مهارت:

  • رسیدگی به شکایات قضایی و حقوقی
  • رسیدگی به مشکلات تقسیم ارث
  • رسیدگی به شکایات ملکی و مالی
  • حل مشکلات مربوط به حق الوکاله

آدرس: کرج، بلوار ملاصدرا، روبروی پارک نبوت

دادگاه عمومی

دادگاه عمومی

دادگاه عمومی پس از مصوبه سال 1391 در استان البرز واقع در شهرستان کرج تشکیل شد و افراد واجد شرایط حاضر در این دادگاه به صورت تخصصی به تعقیب کیفری نوع 1 و 2 و نهایتاً مجازات مجرمان رسیدگی می کنند که توسط رئیس دادگاه بر اساس جرمی که مرتکب شده اند نیز تعیین می شود. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به دادگاه عمومی کرج مراجعه کرده و مشکلات خود را برطرف نمایید.

تخصص و مهارت:

  • رسیدگی به شکایات کیفری
  • رسیدگی به شکایات حقوقی
  • حل مشکلات مردم
  • رسیدگی به شکایات عمومی

آدرس: کرج، میدان آزادگان، خیابان برغان یکم، ساختمان جرائم خاص

انواع حکم قضایی

حکم قضایی در دادگاه ها انواع مختلفی دارد که عبارتند از:

  • حکم حضوری: حکم حضوری، حکمی است که در بدو رسیدگی در دادگاه کیفری یا قضایی با حضور متهم، خانواده یا بهترین وکیل کرج او صادر می‌ شود. وقتی متهم از وقایع دادگاه مطلع شد و در پایان رسیدگی دادگاه با حضور متهم رأی صادر کرد، رأی حضوری صادر می شود.
  • حکم قطعی و حکم غیر قطعی: تصمیمات و نظرات دادگاه در مورد پرونده ها قابل اعتراض و تجدیدنظر است، اما گاهی این شرایط برای افراد فراهم نمی شود. در صورتی که تصمیم از طریق هر یک از مجاری عادی اتخاذ شود و به هیچ وجه قابل اعتراض یا تجدیدنظر نباشد، تصمیم قطعی نامیده می شود و حکم قطعی در هر صورت باید اجرا شود، اما در صورت وجود احتمال اعتراض برای طرفین، حکم قطعی نیست.
  • حکم نهایی و غیر نهایی: رای نهایی قابل تجدیدنظر در دیوان عالی کشور نیست و فقط از طریق دادرسی جدید قابل تجدیدنظر است. چنان چه مهلت اعتراض و تجدید نظر نسبت به حکم نهایی یا غیر نهایی دادگاه گذشته باشد یعنی حکم نهایی خواهد بود، در غیر این صورت تصمیمات صادره از دادگاه قابل تجدیدنظر خواهی غیر نهایی تلقی می شود.
  • حکم لازم الاجرا: مجازات الزامی یکی از انواع مجازات های قضایی است که در صورت صدور از سوی دادگاه، محکوم علیه مکلف به اجرای آن در مهلت مقرر می باشد. طبق قانون، در صورت بی توجهی و عدم اجرای حکم قهری، طرف مقابل می تواند با کمک نیروی انتظامی و نیروی قهری او را مجبور و قادر به اجرای حکم کند. احکام قطعی و نهایی عموماً قابل اجرا هستند، اما احکام غیرقابل اجرا در مقابل احکام اجرائی قرار می گیرند.

انواع رای دادگاه

در دادگاه ها رای های مختلفی صادر می شود از جمله:

  • حکم: حکم تصمیمی است که دادگاه قضایی یا کیفری در خصوص ماهیت محاکمه اتخاذ می کند و قاضی پرونده پس از بررسی دلایل لازم و مدارک اثبات دعوی دفاعی یا دادگاه آن را صادر می کند. تصمیم کلی یا جزئی قاطع و برای طرفین دعوی لازم الاتباع بوده و طبق قانون باید اجرا شود.
  • قرار: دستور یا قرار در رای دادگاه از دو جهت است، یا دستور صادره ماهیت محاکمه ندارد یا از ماهیت محاکمه است، به هر حال برای محاکمه تعیین کننده نیست، به عبارت دیگر با صدور آن، پرونده از مرجع قضایی مسئول رسیدگی خارج نخواهد شد.
انواع رای دادگاه

کلام آخر

در حقوق، بنا به شرایط یا حکم قانونی، قرار است مراجع قضایی به صورت تخصصی و عمومی به امور حقوقی و کیفری رسیدگی کنند. طبق اصل 159 قانون اساسی مرجع رسمی تظلمات و شکایات است که تشکیل دادگاه ها و تعیین صلاحیت آن ها منوط به قانون می باشد.

از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت وکیل تو سعی بر این داشته تا شما را با لیست دادگاه های کرج آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.

چه زمانی باید به دادگاه مراجعه کرد؟

هرگاه فردی دارای یک دعوای حقوقی یا کیفری باشد، می‌تواند به دادگاه مربوطه مراجعه کند. دادگاه‌ها به طور کلی به دو دسته حقوقی و کیفری تقسیم می‌شوند.

آیا امکان تجدیدنظرخواهی در رأی دادگاه وجود دارد؟

بله، در اغلب موارد طرفین دعوی می‌توانند نسبت به رأی صادره از دادگاه، درخواست تجدیدنظر کنند، مگر در مواردی که قانون اجازه تجدیدنظرخواهی را نداده باشد

روند دادرسی در دادگاه چگونه است؟

مراحل اصلی دادرسی در دادگاه شامل: ارائه دادخواست یا شکوائیه، رسیدگی پرونده در دادگاه، ارائه شواهد و مدارک، صدور حکم توسط قاضی و در صورت لزوم اعتراض و درخواست تجدیدنظر است.

5/5 - (2 امتیاز)

رقیه فتاحی

سلام رقیه فتاحی هستم، فارغ التحصیل مهندسی کامپیوتر. از سال 1398 تولید محتوا و نویسندگی تحت وب را شروع کردم و در حال حاضر نویسنده مسائل حقوقی تحت وب هستم. هدف من تولید محتوای یونیک و موثر برای سایت وکیل تو است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا