حق الوکاله وکیل بعد از شکست پرونده❤️【سال1403】⚖️
ما قصد داریم در این مقاله مطالبی در مورد حق الوکاله وکیل بعد از شکست پرونده را به شما عزیزان ارائه دهیم تا در صورت نیاز از آن ها استفاده نمایید. وکالت قراردادی است که در آن یکی از طرفین، طرف دیگر را به عنوان نماینده خود برای انجام کاری تعیین می کند و طبق قانون اسلامی، وکالت می تواند رایگان یا پولی باشد. وکیل برای انجام امور می تواند مبلغی را تعیین کرده و دریافت کند که حق الوکاله نام دارد. ممنون می شویم ما را تا پایان این مقاله همراهی کنید.
حق الوکاله چیست؟
در فقه اسلامی و حقوق ایران، وکالت قراردادی حقوقی است که به موجب آن یکی از طرفین، طرف دیگر را به عنوان قائم مقام یا جانشین خود برای انجام کاری تعیین می کند. وکالت دهنده را موکل و به وکالت گیرنده وکیل می گویند و وکالت در لغت به معنای امانت و اعتماد و تکیه کردن اشخاص به شخصی باسواد می باشد. وکیل و موکل در نهایت به این نتیجه می رسند که وکیل در مقابل انجام کار یا همان وکالت از موکل خود پول یا وجه نقد بگیرد که به آن حق الوکاله گفته می شود.
شما عزیزان در صورت نیاز بهتر است تا به وکیل مجرب و با سواد مراجعه نمایید و مشکلات خود را به بهترین شکل برطرف نمایید. برخی افراد شاید فکر کنند که قانون حق الوکاله هر سال تغییر می کند، اما تجربه گذشته در مورد وضع قوانین به ما می گوید که تصویب مقررات جدید در این زمینه نادر است.
در صورت عدم توافق در مورد حق الوکاله، تعیین حق الوکاله برای وکیل و موکل، محکوم علیه، مالیات و سهم مرکز، صندوق و سهم از مرکز بر اساس این نرخ محاسبه خواهد شد و جای نگرانی نیست. با گذشت زمان، موسسه حقوقی در مورد تعیین حق الوکاله اتفاق نظر ایجاد کرد و تعادل نسبی بین وکلای مختلف در شهرهای مختلف در تعیین و دریافت حق الوکاله برقرار شده است.
عوامل موثر بر حق الوکاله درخواستی از سمت وکیل
عوامل مختلفی در حق الوکاله درخواستی از سمت وکیل وجود دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها می پردازیم:
- شهری که پرونده در آن رسیدگی می شود: شهری که قصد دارید به دادگاه مراجعه کنید و پرونده خود را بررسی کنید نیز در هزینه های وکیل لحاظ می شود. وکلا در شهرهای کوچکتر معمولا هزینه کمتری دریافت می کنند، در صورتی که حقوق وکلای شاغل در شهرهای بزرگ اغلب بسیار بیشتر است.
- تجربه وکیل: تجربه وکیل در میزان درخواستی وکیل تاثیر زیادی دارد. هر چه یک وکیل با تجربه تر باشد، احتمال برنده شدن او در دادگاه بیشتر است و معمولا وکیل با تجربه تر، هزینه های وکالت بیشتری را دریافت خواهد کرد.
- پیچیدگی پرونده: وکیل پرونده را در ابعاد پنهان آن بررسی می کند. با مطالعه پرونده است که متوجه پیچیدگی آن می شود و این پیچیدگی باعث می شود وکیل از موکل خود پول بیشتری بخواهد. شما عزیزان برای تکمیل اطلاعات خود باید بدانید که حق الوکاله وکیل بعد از شکست پرونده به چه صورت محاسبه خواهد شد تا کمتر دچار مشکل شوید.
- پرونده وقت گیر: هیچ وکیلی دوست ندارد زمان زیادی را برای یک پرونده پیچیده با هزینه کم صرف کند. در ابتدا وکیل زمان رسیدگی به پرونده در محاکم را تخمین می زند تا مشخص شود که رسیدگی به پرونده چقدر زمان لازم است.
- موضوع دعوی: موضوع مهم دیگری که بر حقوق وکیل تأثیر می گذارد، موضوع پرونده است. در این موارد بسته به کیفری یا حقوقی بودن پرونده شما اهمیت بیشتری دارد. زیرا معمولا در پرونده های مربوط به تعقیب کیفری با پیچیدگی هایی مواجه هستیم و همین مشکل رسیدگی به این نوع پرونده ها را سخت تر خواهد کرد.
حق الوکاله وکیل بعد از شکست پرونده
حق الوکاله وکیل پس از شکست پرونده به شرح زیر است:
- حق الزحمه وکیل با توافق دوجانبه تعیین می شود. موکل و وکیل باید در مورد تمام جزئیات پرونده به توافق دو طرفه و منطقی برسند. اگر بخواهیم در مورد دستمزد وکیل در صورت قصور در پرونده صحبت کنیم، لازم به ذکر است که تکلیف این پرونده با نحوه عقد قرارداد و توافق طرفین مشخص می شود.
- علاوه بر میزان حق الوکاله، نحوه پرداخت نیز با توافق متقابل بر اساس شرایط موکل قابل تعیین و بررسی است. چنانچه در متن قرارداد تعهد حق الوکاله در صورت عدم رسیدگی به پرونده را مشخص کرده اید، رعایت مفاد آن الزامی است. موکل ملزم به پرداخت کامل حق الوکاله در صورت شکست یا پیروزی در پرونده است.
- در صورتی که در قرارداد منعقده به روشنی قید شود که پرداخت دوم منوط به برنده شدن دادگاه است، موکل تنها در صورتی مکلف به پرداخت حق الوکاله است که رای قاضی در دادگاه مورد نظر به نفع او صادر می گردد، در غیر این صورت نیازی به ارائه مبلغ دیگری از سوی موکل به وکیل نیست. همه چیز یعنی مبلغ واریزی به وکیل، به نوع توافق شما با وکیل بستگی دارد.
- باید به این نکته توجه داشته باشید که هیچ وکیلی قادر نیست تا نتایج مطلوب و موفقیت در دادگاه را به طور کامل ضمانت کند. وکیل وظیفه دارد تا از تمام مهارت های خود برای پیروزی موکل خود استفاده کند، اما گاهی اوقات با وجود تلاش های بی سابقه وکیل، نتیجه پرونده برای موکل نامطلوب می باشد.
انواع وکیل در قانون اسلامی
وکیل در قانون اسلامی انواع مختلفی دارد که در ادامه مقاله به بررسی آن ها می پردازیم:
- وکیل مطلق: یعنی تمام امور موکل به وکیل سپرده می شود و در این نوع وکالت، وکیل نیازی به اذن موکل خود نخواهد داشت.
- وکیل لازم الاجرا: این نوع وکیل از وکالت معین و قطعی است و وکیل وظیفه دارد در همان مورد خاص اقدام کند که شامل خرید خانه یا فروش ماشین می باشد.
- وکیل مهاجرت: امروزه که اهمیت مهاجرت حتی بیش از گذشته شده است، وکلای مهاجرت می توانند کمک بزرگی در رسیدگی به امور مهاجرتی و حل مشکلات پیش آمده باشند. این نوع وکیل به افراد در رسیدگی به امور مهاجرتی مانند ویزا، اقامت، پناهندگی یا اخذ گرین کارت مشاوره و راهنمایی می دهد. هر کسی که قصد مهاجرت داشته باشد باید به یک وکیل خبره مراجعه نماید تا کارهای خود را از طریق قانون انجام دهد.
- وکیل کیفری: وکلای مدافع جنایی از موکلانی که به ارتکاب جرم محکوم شده اند دفاع می کنند و تضمین می کنند که حقوق و آزادی های اساسی آن ها در سیستم قضایی به طور عادلانه رعایت می شود.
- وکیل مالیاتی: وکلای مالیاتی در مورد قوانین و مقررات مالیاتی آگاه هستند و برای نهادهای مختلفی کار می کنند که ممکن است شامل شرکت های حقوقی، شرکت های حسابداری، سازمان های خصوصی یا دولتی باشد.
ویژگی های بهترین وکیل
بهترین وکیل باید دارای ویژگی های مثبتی باشد از جمله:
- علاقه به حرفه خود: وکلای موفق همیشه مشتاق کار خود هستند. وکالت به طور کلی یک شغل پر استرس است و اگر علاقه ای به آن وجود نداشته باشد، نمی توانید موفق شوید.
- ابراز همدردی: بدون احساس همدردی و دلسوزی برای موکل، یک وکیل هرگز نمی تواند در حرفه خود موفق شود. مهربانی و خدمت از اصول مهمی است که وکلا باید همیشه آن را رعایت کنند.
- مهارت های ارتباطی موثر: بهترین وکیل همیشه باید با موکلین خود، عموم افراد پرونده یا گاهی اعضاء دادگاه و قاضی در ارتباط باشند. وکلا همچنین باید بیاموزند که چگونه ایمیل های رسمی یا مکاتبه بنویسند و به طور موثر از طریق تلفن ارتباط برقرار کنند.
- گوش دادن فعالانه: یکی از با ارزش ترین ویژگی هایی که در بین همه وکلای موفق مشترک می باشد، گوش دادن فعالانه و تمایل به گوش دادن است.
- آشنایی کامل با قانون: دانش حقوقی مورد نیاز وکیل خانواده با دانش حقوقی مورد نیاز وکیل کیفری بسیار متفاوت است.
کلام آخر
محاسبه حق الوکاله عمدتاً به صورت توافقی بین دو طرف و خارج از بورس انجام می شود. طبق قانون اقرار، توافق بین وکیل و موکل، شرط دعاوی حقوقی مورد رسیدگی وکیل است. شما عزیزان در صورت نیاز می توانید به یکی از بهترین وکلا مراجعه کرده و مشکلات خود را برطرف نمایید.
از شما عزیزان سپاس گزاریم که ما را تا انتهای این مقاله همراهی کردید، سایت وکیل تو سعی بر این داشته تا شما را با مطالبی در مورد حق الوکاله وکیل بعد از شکست پرونده آشنا کند. امیدواریم مطالب گفته شده برای شما مفید واقع شده باشد، در صورت داشتن هر گونه پیشنهاد و انتقاد می توانید از طریق سایت با ما در میان بگذارید.